37ste Schaal Schoeters-Grote Prijs Gemeente Beveren

BEVEREN. Maandag 7 juli wordt in Beveren voor de 37ste keer de interclub Schaal Egide Schoeters - Grote Prijs Gemeente Beveren gereden met start en aankomst in de Kasteeldreef. De officieuze start is om 13u30 maar de officiële start volgt voorbij de overweg Haasdonksebaan. Na een tocht van ruim 75 km via Sint-Niklaas-Hamme-Grembergen-Zele-Overmere Berlare-Lokeren-Eksaarde-Stekene-Sint-Gillis beginnen de renners aan 7 plaatselijke ronden van 11,3 km via Melsele. De totale afstand bedraagt 154,8 km.

CHW heeft het verlies van stichter Marcel Van Kerckhove en secretaris Guido Van Nauw reeds verwerkt en het bestuur kreeg een nieuwe structuur en wel in die zin dat enkele nieuwe, jongere krachten ook hun medewerking aanboden. Belangrijk voor mij als medestichter is wel, dat de sfeer, de stijl, nog steeds dezelfde is gebleven. Zoals Marcel Van Kerckhove altijd zei: "Mannen, dat het bij ons zo goed blijft gaan, komt door de vriendschap..." CHW is een vereniging van vrienden en iedereen weet precies wat zijn taak is.

Met Natasja Verbuyst, de echtgenote van voorzitter William Vettenburg, heeft CHW een nieuwe secretaris uit de duizend. Haar grote gave is het streven naar correctheid. Alles in orde maken zoals het moet, zoals de reglementen van de BWB het zeggen. Natuurlijk dat de voorzitter na zoveel jaren als afgevaardigde - WBV te hebben gewerkt, ook precies weten waar de kern van de zaak ligt in wielersportaangelegenheden.

Naast Natasja kregen nog twee bekende dames een plaats in het bestuur: Leonza Brijs, de vrouw van Guido Van Nauw zaliger en Anny De Ben, de echtgenote van bestuurslid Freddy Audenaert. Het is de eerste keer sedert 1972 dat dames in het CHW-bestuur nu ook vertegenwoordigd zijn is. In de loop der jaren werkte evenwel ook de dame van wijlen François Covents die ook voorzitter was, wel mee met het bestuur. 

De nieuwe ‘jonge’ aanwinsten zijn Rudi Hesters die eigenlijk al lange tijd achter de schermen meewerkte op vlak van de zorg voor sponsoring. Dan is er ook Noël Smet die door Rudi werd meegebracht. Een echte Beverenaar die op vele vlakken de weg kent en onmiddellijk meerdere organisatietaken op zich nam. Franky Mangnus die ook al 37 jaar in de organisatie zit van de Schaal Schoeters, heeft de bijzonder zware opdracht het onderdeel ‘seingevers’ uit te werken maar zijn grote ervaring staat borg dat ook op dit vlak CHW feilloos kan werken en vooral telkens een veilige omloop kan aanbieden in elke koers die het comité organiseert. CHW werd door Emiel Verhoeven ook al enkele jaren geleden op de goede weg gezet van het digitaliseren en er werd een eigen website opgestart. Emiel heeft dan ook de grote verdienste de vereniging te laten mee evolueren op vlak van moderne communicatie. Met WBV-afgevaardigde Erik Van Goethem in het bestuur, blijft het CHW ook voeling houden met wat in de wielerbond leeft. Hij kent ook vaak het juiste antwoord voor een probleem dat zich stelt ivm bondsreglementen. Johny Vermeiren regelt alles rond wedstrijdwagens die nodig zijn en is zelf de hoofdman van de Security Bikers die op de moto de koers begeleiden en als ‘mobiele seingevers’ inspringen. Voor de Schaal Schoeters zullen ze weer met een dozijn aanwezig zijn. Johny brengt ook gevaarlijke punten op het parcours in beeld. Sedert een paar jaar is hij ook de clubfotograaf. Verder zijn er ook nog Freddy Audenaert, Lieven Verstraeten en Omer Cleys die kunnen worden ingezet daar waar het nodig is.

Om de organisatie van een interclub zoals de Schaal Schoeters-Grote Prijs Gemeente Beveren, tot in de kleinste details voor te bereiden werd een werkblad samengesteld waarop 66 punten staan die moeten worden ingevuld of verwezenlijkt. Deze lijst werd door Guido Van Nauw, na veel jaren ervaring, samengesteld en is nog steeds de wegwijzer naar een succesrijke organisatie. Ook voor een gewone wedstrijd is er een voorbereidingsblad. Dat vermeld ook steeds de hoeveelste inrichting het voor het CHW is sedert in 1973 van start werd gegaan. 

Op zondag 6 juli wordt de ‘Memorial Guido Van Nauw" voor dames elite de 594ste wedstrijd. Dat maakt dat de junioreswedstrijd van woensdag 18 juli op Gaverland-Van Eepoelstraat, de 600ste inrichting wordt. 

nieuw uniform

Voor het eerst komt het CHW-bestuur naar buiten in een nieuw ‘uniform’ ttz een clubhemd dat opnieuw de groene kleur heeft zoals dat al van in de jaren zeventig gebruikelijk is. Het is de eerste keer dat het een hemd is en het komt in de plaats van de bekende ‘groene vest’ met het CHW-logo. Het is een teken van een nieuwe start na het overlijden van de twee kopstukken van CHW. Het werd geleverd door de sponsor JD Sportdesign Beveren. (Kurt Van Meirvenne) De dames hebben het lichtgroene model.

onderaan vlnr: Leonza Brijs, Natasja Verbuyst (secretaris) Freddy Audenaert (ex-lokaalhouder) en diens dame Anny De Ben. Tweede rij: William Vettenburg (voorzitter), Franky Mangnus (verantw. Seingevers), Johny Vermeiren (koersdirecteur en hoofd Security Bikers) en Noël Smet (Vera ntw.veiligheid). Bovenaan: Flor Van de Velde (medestichter CHW en pr), Lieven Verstraeten (Technische assistentie aankomstzone), Erik Van Goethem (Wielerbond Vlaanderen), Emiel Verhoeven (webmaster) en Rudi Hesters (verantw. Sponsoring)
(flvdv)

 

Lees ook:

BEVEREN. Wielerliefhebbers schrijven maandag 4 juli alvast in hun agenda. Dan wordt in Beveren voor de 34ste keer de wedstrijd Interclub Egide Schoeters, ofwel Grote Prijs van de gemeente Beveren...

BEVEREN. Ofschoon de Schaal Schoeters of de Gote Prijs van de Gemeente Beveren maar begin juli 2011 wordt gereden, kreeg secretaris Guido Van Nauw van het Comité ter Heropleving van de Wielersport...

BEVEREN. Secretaris Guido Van Nauw heeft een voorlopig wielerprogramma voor volgend seizoen op papier gezet. Dat kon natuurlijk maar na controle of alles op de koerslocaties in orde is. Zaterdag 9...

De Grote Prijs van de Gemeente Beveren wordt dit jaar gereden op maandag 5 juli.BEVEREN. Op maandag 5 juli wordt in Beveren weer de belangrijke wielerinterclub Schaal Egide Schoeters gereden. Sedert...

Eén van de eerste opdrachten is het plaatsen van de aankomstboog. Leden van het CHW-bestuur kennen hun taak.BEVEREN. Wielerclub CHW heeft weer een schitterende organisatie afgeleverd van de...

BEVEREN. In een tweede deel van ‘Waasland in beeld’ over de Schaal Schoeters bekijken we wat er vooraf gaat aan de koers zelf. De start wordt telkens gegeven aan de Grote Markt waar de...