Opnieuw wieleropleiding voor jongeren van 8 tot 14 jaar

REGIO. Jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar kunnen in een aangename sfeer opleiding volgen in de wielersport. Het is al heel wat jaren een vast gegeven in het voorjaar dat de jeugd in de sportzone van Beveren aan het atletiekterrein Klapperstraat op een aangename manier kunnen komen kennismaken met het ‘koersen’. De cursus staat onder de leiding van geschoolde opleiders bijgestaan door gespecialiseerde ex-renners. De opleiders zijn net als de vorige jaren Eddy Gorris en Dirk Onghena.

De deelnemers, miniemen en aspiranten zijn dat, krijgen na een korte theoretische opleiding bestaande uit : training, hygiene, wegcode, fair-play, trainingsmethodes enz. ook een praktische opleiding. Deze bestaat uit o.a. het leren rijden in groep, bochten nemen, klimmen en dalen, spurten, op de piste rijden, onderhoud van de fiets, gebruik van de versnelling, remmen en nog meer nuttige en leerzame dingen.
Vervolgens kunnen de ingeschrevenen tijdens de maanden mei, juli, augustus, september en oktober zich meten met hun leeftijdsgenoten in speciaal daarvoor georganiseerde wedstrijden op een verkeersvrije omloop.

Om deze opleiding te volgen wordt 88 euro voor de miniemen en 90 euro voor de aspiranten gerekend.
Wie interesse heeft kan contact opnemen met de verantwoordelijk, Willy De Wael op 0476.20.08.31 of met de opleiders  Eddy Gorris op 0475.78.32.59 of  Dirk Onghena  op  0494.27.97.61. Het is ook mogelijk om gewoon naar de eerste opleidingsdag te komen en daar in te schrijven.

opleiding voor miniemen ( 8-, 9-, 10- en 11-jarigen)
Zaterdag 26 en zondag 27 februari van 10 tot 12 uur.
Zaterdag 5, zondag 6, zaterdag 12, zondag 13, zondag 20, zaterdag 26 maar van 10 tot 12 uur.
Zaterdag 2 april van 10 tot 12 uur en op zondag 3 april wordt deelgenomen aan de Ronde van Wiebo. Donderdag 14 en vrijdag 15 april van 10 tot 12 uur.

opleiding van de aspiranten  (12-, 13- en 14-jarigen)
Zondagen 13,20 en 27 maart van 9 tot 12 uur
Zondag 3 april de Ronde van Wiebo
Zaterdag 16 april is er de Aspirantendag en op donderdag 14 en vrijdag 15 april wordt getraind van 9 tot 16 uur. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. In de kantine van Atletiek Volharding kwamen meer dan twintig kinderen samen die een opleiding wielrennen wilden volgen als miniem . Dat zijn jongens en meisjes tot en met 11 jaar. Ze...

De miniemen leren ook wel dat fietsen echt leuk is.BEVEREN. Op de parking van het Atletiekterrein in de Klapperstraat te Beveren startte de opleiding van de jonge renners. Een 15-tal miniemen...

BEVEREN.We hebben reeds een verslag uitgebracht over de start van de wieleropleiding van de jongeren. Maar er zijn nog wel meerdere mogelijkheden waar jongens en meisje uit de Wase regio kunnen op...

Opleider Dirk Onghena gaf eerst een korte theorieles in de cafetaria van Atletiek Volharding.BEVEREN. Op de ruime parking van het atletiekterrein van Beveren is de opleiding gestart van de miniemen...