Waar gaan we naar de wielerkoers kijken?

REGIO. Het is vrij rustig komend weekend want pas op zondag 15 augustus krijgen we een wedstrijd in de regio. En dat is dan nog in Steendorp waar voor het eerst een koers wordt georganiseerd. De juniores vertrekken om 15u voor 88 Km of 14 ronden van 88 km. Inschrijving in ‘De Gelaegsen Hof’ in de Gelaagstraat 159. Er zijn voor 608 euro prjzen voorzien.

Dan springen we onmiddellijk naar Grembergen waar op maandag 16 augustus de EZC& U23 zijn uitgenodigd. Inschrijving in café ’t Zonneken in ed Smidsestraat 94. Vertrek om 14u30 voor 109 km of 12 ronden. Het prijzengeld is 670 euro.

Beveren

Het Comité ter Heropleving van de Wielersport organiseert op woensdag 18 augustus in de Luitenant Van Eepoelstraat een wedstrijd voor juniores. Dat gebeurt met de volle medewerking van café Kolenhof. Het is van daaruit dat vorig jaar al werd aangestuurd om de categorie van de EZC& U23 te verlaten omdat er in voorgaande jaren te weinig deelnemers waren en de publieke belangstelling ook navenant was. Vorig jaar bij de juniores waren er 69 deelnemers en Sjors Roosen uit het Nederlandse Goirle werd winnaar voor Waaslander Jori Van Steenberghen.

De wedstrijd start om 16u voor 17 ronden van 5,7 km of 96,6 km op dezelfde omloop als vorig jaar: vertrek in de Van Eepoelstraat aan café Kolenhof, Kapelstraat, Gaverlandstraat, Koolputstraat, Broekstraat, Heiveldstraat, Van Craenenbroeckstraat, Kasteeldreef, Beukenhoflaan, Soldatendreef en weer de Van Eepoelstraat. Er zijn 31 seingevers nodig. Alle koersformaliteiten vinden plaats in het Kolenhof. Er zijn voor 447 euro prijzen in deze 'Grote Prijs Bouwmaterialen Marcel Seghers en Zoon'.

Johnny Vermeiren is koersdirecteur in deze 557ste wedstrijd van het CHW. Het is ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor de club al wordt nog meegewerkt aan de open wedstrijd in Verrebroek (zaterdag 28 augustus) en de junioreskoers van de Poenjaard Melsele (zondag 29 augustus). (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

STEENDORP. Aanstaande zondag 15 augustus  wordt in Steendorp de 4de en laatste rit georganiseerd in de 'Ronde van Groot-Temse', een regelmatigheidsciterium voor Junioren. Daarmee hoopt het dorp aan...