Geen GP De Ster op 9 oktober

Image
Gery Smet van de Verenigde Wielerclubs van Sint-Niklaas: "Er komt geen GP De Ster op 9 oktober." (archieffoto)
SINT-NIKLAAS. De 9de editie van de GP De Ster diende zoals eerder gemeld noodgedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe datum gezien de veldrit in Tervuren van de wielerbond de voorkeur kreeg om op 2 januari te organiseren. (Waar zijn ze in ‘den Bond' eigenlijk mee bezig?) Als alternatief werd in eerste instantie gedacht aan 6 november, maar deze datum werd door de UCI-coördinatie afgeblokt al mogen andere organisatoren nadien wel op die datum aan de slag gaan (Waar zijn ze mee bezig in de UCI?). Gezien de drukbezette kalender bleef 9 oktober als één van de schaarse mogelijkheden over zodat ze in Sint-Niklaas de GP De Ster eind januari alvast op die datum lieten programmeren.


Tijdens de voorbereiding die ondertussen werd opgestart, bleken al snel een aantal bijkomende en onvoorziene obstakels op te duiken. Het organiseren van het klassieke voorprogramma dat voorziet in een mix van jong (nieuwelingen & junioren) en wat ouder (Masters) crossgeweld kreeg geen groen licht gezien deze wedstrijden op dezelfde dag al geprogrammeerd stonden in Serskamp.

Een gentlemenwedstrijd (inwoners en/of genodigden) al dan niet in combinatie met Dames Internationaal was volgens kenners geen valabel alternatief. Tot slot kwamen er ook eerste weinig bemoedigende signalen over het deelnemersveld van de hoofdwedstrijd.
De drie belangrijkste pijlers van de organisatie kwamen daardoor onder druk te staan: het familiale en gemoedelijke karakter, het gevarieerde voorprogramma met een bijzonder groot aantal deelnemers en een kwalitatief aantrekkelijk deelnemersveld voor de hoofdwedstrijd.

De organisatoren trokken besluiten: "Na rijp beraad en in overleg met het stadsbestuur werd daarom besloten om af te zien van de organisatie van de GP De Ster op 9 oktober. Indien er zich in de toekomst alternatieven aandienen dan zullen we die zeker evalueren en zullen we u hiervoor ten gepaste tijde over informeren."

Nog melden dat de GP De Ster een organisatie is van de Verenigde Wielerclubs van Sint-Niklaas in samenwerking met het Stadsbestuur en het Recreatiepark De Ster. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Gery Smet van de Verenigde Wielerclubs van Sint-Niklaas die nu in oktober hun GP De Ster moeten inrichten.WAASLAND. De GP De Ster die het veldrijden in het Waasland een belangrijke promotie bezorgt,...