Meer dan vijftienduizend bikers in Ronde van het Waasland

Image
Wilfried Van Huffel werd de promotieman van de Ronde van het Waasland 2009-2010. Hij kreeg een bijzondere trui uit handen van burgemeester Audenaert van Sint-Gillis-Waas.
SINT-GILLIS-WAAS. In de Sporthal De Route werd zondagmiddag, na de laatste rit van de Ronde van het Waasland mountainbike, de eindhappening van de 14de Ronde Van het Waasland georganiseerd. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Remi Audenaert die met heel wat fierheid de bikers verwelkomde.

Algemeen organisator Dirk Cornu noemde zijn 14de editie een ‘moeilijke bevalling’ en daar kon iedereen zeker mee akkoord gaan. Daar was in eerste instantie de ziekte van mede-oprichter Patrick Meersschaert mee gemoeid. Een Ronde van het Waasland zonder Patrick, had zich nog niemand kunnen voorstellen.
Dirk Cornu: "Het opstarten en afwerken van deze voorbije 14de  editie viel mij bijzonder zwaar zonder Patrick Meersschaert. Maar we weten dat Patrick niets liever wil dan dat we blijven 'biken'. En wij willen dat hij blijft revalideren."

Cornu moest zich verder ook dubbel inzetten de administratieve  regelingen aangaande provinciale toelatingen die voor deze editie ook bijzonder groot waren. Komt daar dan nog bovenop dat er roekeloze deelnemers waren die tragere fietsers wegduwden met als gevolg zelfs twee gekwetsten. De organisatie is daar kordaat in en vindt dat zo’n bikers niet horen tot hun doelgroep.

Tenslotte speelde ook het slechte winterweer de organisatie der laatste vijf, zes ritten parten. Gelukkig waren het toch ook de positieve belevingen die de ronde 2009 - 2010 aanbood. Daarbij zeker de mateloze inzet van de organisatoren om in hele barre weersomstandigheden  hun rit uit te pijlen.

Positief was ook de vaststelling, zoals elk jaar opnieuw, dat vele deelnemers die bij aankomst, of bij het smullen van de pannekoek, of de Leffe ... voldaan met de duim omhoog staken als gebaar om te zeggen ‘meer moet ’t leven niet zijn’. Dirk Cornu voegde er ook aan toe: "Het is fijn, te zien dat er nog veel mensen zijn die van de kleine geneugten die de Ronde biedt kunnen genieten."
 Dat er ook steeds meer dames en kinderen deelnemen is naar de toekomst toe ook een positief gegeven. In totaal leverden de 20 ritten toch een aantal deelnemers op van 15.256. De laatste twee ritten als afsluiters in Sint-Gillis brachten samen 729 mountainbikers aan de start.

Niet vergeten dat de Ronde van het Waasland ook een grote toeristische promotor is voor het Waasland. De deelnemers kwamen uit een 350 verschillende gemeenten of dorpen. Zelfs vanuit Oostende zakten ze naar de regio af. En het blijft toch ook  bijzonder dat Cornu de toelating heeft gekregen van het Vlaamse Ministerie om met de bikers éénmalig doorheen natuurgebieden te fietsen waar dat normaal niet toegelaten is. Op die manier krijgt de streek ook nog eens extra uitstraling van Wase schoonheid.

Om een organisatie, die in september begint en elke week een rit heeft, tot een goed einde te brengen is de medewerking nodig van heel wat mensen. Een heel uitgebreid peloton van sponsors werd daarom eerst en vooral bij de dankwoorden betrokken.

Dank werd ook gestuurd naar de diverse gemeentebesturen want uiteindelijk zijn zij het die de toelating moeten geven maar na zoveel jaren is de samenwerking perfect. "Ik dank ook 95 % van de deelnemers, omdat ze gedisciplineerd met de natuur en andere passanten langs het parcours omgaan en zo het imago van de mountainbikers verbeteren.  Het navolgen van de wegcode en respect voor de recreatieve bikers is een ‘must’ voor het verder bestaan van de Ronde", aldus nog Dirk Cornu.

hulde

Image
Jordy Vereecken uit Nieuwkerken won een fiets, aangeboden door het Mezenstraatcomité uit Sinaai.
Voor het eerst werd in een eindhappening van de Ronde van het Waasland hulde gebracht aan personen die gezorgd hebben voor "Ronde Promotie". Daarvoor kwam een trio in aanmerking voor de 14de uitgave.
De "Ronde -promotieman" werd Wilfried Van Huffel van de Mezenstraat Sinaai, dat de 'Kom op Tegen Kankerrit' organiseert. Vanaf augustus gaat hij met zijn team de tochten af voor het uitdelen van flyers van de Ronde en voor  de "Kom op tegen Kankerrit " te Sinaai. Hij kreeg een prachtige trui.
Ook Myriam Saman die als webmaster voor de ‘Rondesite" rondevanhetwaasland zorgt, kreeg een aandenken omwille vabn de promotie die zij aan de Ronde geeft.

Tenslotte was er nog de ‘promotierit’ van de Ronde.  Dat was de 9de rit te Eksaarde. Eksaarde zorgt ieder jaar voor deelnemers die in deze rit de MTB microbe plots te pakken krijgen. Met 88 verhuurfietsen en  96 kinderen  van – 12 jaar is de toekomst daar verzekerd .  Deze editie zorgde de MTB afdeling van "Gezoarze Feesten"  met 1.678 deelnemers voor een Ronderecord.
Wilfried Van Huffel, Myriam samen en de afgevaardigden van Eksaarde werden de ambassadeurs van de Ronde van het Waasland genoemd.

Image
De afgevaardigden van de Gezoarse feesten Eksaarde die zorgen voor de promotierit van de Ronde: 88 verhuurfietsen aangeboden, 96 kinderen op de fiets gezet en bovendien 1.678 deelnemers wat een ritrecord is voor de Ronde.

De vertegenwoordigers van de Mezenstraatrit 'Kom op tegen Kanker' boden bij de prijzen een fiets aan.  Alle aanwezigen in de Route die de rit voor 'Kom op tegen Kanker' redden,  mochten deelnemen aan een wedstrijd waaraan de prachtige mtb aan verbonden was. Ze moesten een gok wagen naar het totaal aantal deelnemers aan de 14de ronde.  Dat moest worden opgeschreven. Er waren dus in totaal 15.256 bikers en drie van de deelnemers aan de rit in Sinaai schreven 15.000: Ronald Mertens, Alain Van Doorselaer en Jordy Vereecken. Ze waren er het dichtst bij. Ze moesten zich dan aan een schiftingsvraag wagen en die werd gewonnen door de 14-jarige Jordy Vereecken uit Nieuwkerken. Hij mocht met de fiets huiswaarts.

Daarna werden de drie deelnemersprijzen door burgemeester Audenaert getrokken. Een verblijf aan zee te Blankenberge ging naar Maarten Van Geyselen uit Beveren. De twee prachtige fietsen waren voor Jan Steenssens (39) uit Sint-Gillis en de 12-jarige Jelle Blommaert ook al uit Beveren.(Rolf Duchamps)

Image
Myriam Saman werd als webmaster van de Ronde zowat de promotiedame van de 14de editie.

Image
De gans groep met de gelauwerden van de 14de Ronde van et Waasland: vlnr: Wilfried Van Huffel, de dames an de Gezoarse Feesten, Jan Steenssens, burgemeester Audenaert, Jelle Blommaert met achter hem Dirk Cornu, Maarten Van Geystelen, Jordy Vereecken en webmaster Myriam Saman.

 

 

 

Lees ook:

De Nederlander uit Clinge Piet Ferket trok ook huiswaarts met een fiets.SINT-GILLIS-WAAS. In de Route werd de eindhappening gehouden van de 13de Ronde van het Waasland voor Mountainbikers. Deze...

SINAAI. Zondag 27 september start de veertiende wintereditie van de Ronde van het Waasland voor mountainbikers. De eerste rit start in de Mezenstraat te Sinaai en is een onderdeel van de bekende...

REGIO. De ronde van het Waasland voor  mountainbikers is zondag aan de vijfde rit van he seizoen toe. De ‘Ronde’ wint nog altijd aan populariteit. De eerste vier ritten van het...

Schepen van sport Karel Verelst wil nog dit jaar het mountainbikeparcours openen.SINT-GILLIS-WAAS. Het mountainbikeparcours dat schepen van sport Karel Verelst in januari aankondigde krijgt stilaan...

Zondag eindigt in Sint-Gillis de 14de uitgave van de Ronde van het Waasland MTB. Een beeld van de laatste rit 2009.REGIO. Komend weekend is de 14de editie van de Ronde van het Waasland voor...

Schepen Karel Verhelst kondigde voor de gemeente een vast mountainbikeparcours aan.SINT-GILLIS-WAAS. Schepen van sport Karel Verhelst, zelf nog altijd een verwoed biker, kondigde zondag tijdens de...