De CHW-koersen voor 2009

Image
Op 6 juli 2009 wordt weer de Grote Prijs van de gemeente Beveren gereden of de Schaal Schoeters
BEVEREN. De programmatie van het Comité ter Heropleving van de Wielersport CHW voor 2009 ligt vast  en is door ,Wielerbond Vlaanderen goedgekeurd. Het seizoen wordt ingezet op zaterdag 11 april om 16u op het IJzerhand aan het clublokaal 'Café De Duif' waar de nieuwelingen worden uitgenodigd.

Op woensdagavond 6 mei om 18u  komt de jaarlijkse liefhebberswedstrijd Elite zonder Contract en Beloften aan de beurt in de Lindenlaan. Het is een wedstrijd die kadert in de Puitenslagersfeesten en de Meikermis op de Nieuwe Parochie.

Zondag 10 mei worden de aspirantenkoersen georganiseerd in de Gaverlandwijk met start en aankomst in de Luit. Van Eepoelstraat. De eerste start is om 13u30 voor de 12-jarigen.

De hoogdag van Beveren is maandag 6 juli . Dan wordt de interclub Schaal Egide Schoeters – Grote Prijs Gemeente Beveren gereden. De start is om 13u30 aan de Grote Markt en aankomst traditioneel, in de Kasteeldreef. Nu al zijn meer dan 20 clubs gemeld, wat bewijst dat de Schaal Schoeters in de interesse ligt van rennersclubs, ook uit het buitenland.

Tenslotte is er in Beveren nog een wedstrijd op woensdag 12 augustus voor, juniores in de Van Eepoelstraat. Het is de jaarlijkse wedstrijd ter gelegenheid van Gaverlandkermis. Opmerkelijk is dat het voor de eerste keer geen elite z.c. zijn die worden uitgenodigd. De juniores zullen er om 16u starten.

Het CHW verleent ook technische ondersteuning aan twee koersen van het Vliegend Wiel Verrebroek. Op zondag 24 mei om 15u komen de nieuwelingen er koersen en op zaterdag 29 augustus om 15u is er nog een koers in de open categorie (EZC,U23, masters, amateurs).

Tenslotte staat CHW ook garant voor de ondersteuning van de enige wedstrijd die er in Melsele nog wordt georganiseerd. Dat is op de Poenjaard op zondag 30 augustus om 15u voor de juniores.

Haasdonk

Het Excelsior Team uit Haasdonk heeft ook een programma klaar. Op zaterdag 28 maart wordt aan het Verwilghenplein gestart met een koers voor nieuwelingen met start om 15u. dat is eigenlijk de inleiding van het Haasdonkse wielerjaar want de volgende wedstrijden komen pas in augustus.
Op zaterdag 8 augustus krijgen de miniemen weer hun wedstrijdjes in de Hoge Wegel en dat is dan vanaf 13u30.

Vrijdag 14 augustus komt er een beloftenwedstrijd in de Zandstraat met start om 18u.
Op zaterdag 15 augustus pakt de Zandstraat uit met juniores met start om 15u.
En zondag 16 augustus moet dan weer een super-wielerdag worden want om 13u wordt aan het Verwilghenplein de start gegeven aan de dames-elite  en om 16u rijden de gentlemen hun koers. Wie er vorig jaar bij was weet dat hier een massa volk naar ’t Dorp kwam. (Rolf Duchamps)