Aankomst van een rit in de Ronde van België voor Temse

TEMSE. Dinsdag werd het contract getekend door de Wielerclub Wielerbelangen Temse en het Gemeentebestuur met de organisatoren van de Ronde van België, die voortaan de Tempo Team Ronde heet voor profs, waardoor het nu vast ligt dat de 3de rit van de Ronde een aankomst zal hebben op vrijdag 29 mei  aan de vroeger Boelwerf aan de Frank Van Dyckelaan. Hoofdsponsor Achiel De Witte (appelsienen CIBEL) was daarbij aanwezig. De Ronde van België gaat over 5 ritten die worden gereden van 27 tot 31 mei.

De 3de rit vertrekt in Knokke en zal daarna een heel stuk doorheen het Waasland rijden en ook via de omgeving van de Waaslandhaven richting Temse rijden. De renners komen via Elversele naar Tielrode waar aan Huis ten Halve de nieuwe weg richting Schelde wordt genomen om dan na een plaatselijke ronde van 25 km, een aankomst te hebben in het nieuw stukje dat is gegroeid uit de vroegere scheepswerf. De rit is 180 km lang. Op die dag zal ook minister president Kris Peeters de tweede Scheldebrug officieel komen openen.

Image
Vooraan zitten de ondertekenaars met hoofdsponsor Achiel De Witte. V.l.n.r. Sylle De Bock (voorzitter Wielerbelangen Temse), Achiel De Witte (hoofdsponsor), burgemeester Luc De Ryck, Rob Discart (Sportinez/Golazo), gemeentesecretaris Luc Verhulst en Geert Delaruelle (secretaris); staande: Jan De Sutter (PR), Franky De Gendt, schepen Wim Van Rossen, Maria De Witte-De Blick, sportfunctionaris Erik Vermeulen, Raoul Faresyn en Edwin De Saegher (penningmeester).

De aankomst zal er verwacht worden rond 15u45. De Ronde van België staat hoog in aanzien en brengt heel wat belangrijke renners aan de start. De wedstrijd behoort tot de hoogste categorie en wordt gereden met professionele UCI -gelicencieerde wielerploegen  minimum 15, maximum 18. De aankomst (+ plaatselijke omloop) van een rit in de Tempo Team Ronde van België betekent enorme publiciteit. Zo zorgt de VRT voor een rechtstreekse uitzending van 2 uur. Het gebeuren geeft bovendien extra allure aan het feit dat de tweede Scheldebrug diezelfde avond officieel wordt geopend. Tijdens het weekend vinden daarenboven grote feestelijkheden plaats aan de Scheldeboorden.

Het is geleden sinds 1994 dat de profs nog aan het werk waren in Temse. Toen organiseerden Robert Roosen en De Scheppersvrienden voor het laatst de profwedstrijd t.g.v. Temse-kermis.

Vorig jaar werd Stijn Devolder de eindlaureaat van de Ronde va n België. De eerste rit Eeklo-Eeklo was voor Kenny Dehaes voor Allan Davis, de 2de Eeklo-Tienen was voor de Italiaan Boris Shpilevsky  die  Mario Zanotti achter hem hield, de Zware rit Anthismes-Flémalle werd gewonnen door Greg Van Avermaet voor Stijn Devolder die wel de tijdrit in Herzele op naam zette. De laatste rfit ging vorig jaar van Buggenhout naar Putte, gewonnen door, Tom Boonen voor Jurgen Roelands. Dit alles maar om te zeggen dat de Wase wielerliefhebbers hier toch een extraatje krijgen bij deze ritaankomst. (Rolf Duchamps)