Nederlanders sterk op Vlaanderens waterpolodagen

Image
Ondanks het slechte was op De Ster toch nog een schitterend waterpolotornooi. (foto: Rudy Van Mieghem)
SINT-NIKLAAS. Het voorbije weekend, 23 en 24 augustus organiseerde de Wase Zwemkring Waterpolo het 15de internationaal waterpolotornooi 'Vlaanderens waterpolodagen'. Verschillende ploegen uit verschillende landen namen het in verschillende catergorieën tegen elkaar op in het water van recreatieoord De Ster. Daarbij vielen vooral de Nederlandse teams op die zeer sterk speelden.

 

De Wase Zwemkring waterpolo kijkt tevreden terug op een geslaagd tornooi, ondanks het slechte weer. Schepen Gaspar Van Peteghem, provinciaal gedeputeerde Peter Hertog en gemeenteraadslid Hans Troch konden samen met de vele toeschouwers vaststellen dat waterpolospelers en speelsters goed getrainde sporters zijn die een tornooi zoals ‘Vlaanderens Waterpolodagen’ weten te appreciëren.

 

Het tornooi zelf dan. Bij de heren was De Schelde (3de afdeling Nederland) verdienstelijk in de schiftingen maar in de finale geen partij voor Doornik (eerste afdeling België). Dit was vooral te wijten door mindere prestaties van ploegen als Brussels en La Louvière die niet in hun sterkste opstelling aantraden. Ook de motivatie van Gent ontgoochelde de vele waterpololiefhebbers. Daartegenover stond de sterke prestatie van Wase (2de afdeling) dat zeer verdienstelijk de 4de plaats behaalde. De ploeg verloor na een spannende wedstrijd met het kleinste verschil tegen Oostende: 8-7.

De overige Nederlandse ploegen speelden op hun sterkst maar kwamen iets te kort om de finale te halen. Colmar liet zien dat ze wel iets in hun mars hebben maar het koude water speelde hen parten. Avondale uit Londen en Merksem waren niet opgewassen tegen de overmacht van de andere ploegen. Wase 2 ( reserveteam Wase) dat moest inspringen voor het in laatste instantie forfait gevende De Spatters uit Beilen Nederland behaalde een zeer verdienstelijke 12de plaats.

 

Bij de dames stond er geen maat op het Nederlandse SG Haarlem 04 dat uitkomt in de Nederlandse hoofdklasse. Hier schoot de entente Mechelen-Gent en Sint-Niklaas net iets te kort tegen De Schelde Terneuzen om de finale te halen.

 

Bij de jeugd was SG Twente het sterkste team. Hier geraakte Merksem verdienstelijk in de finale door een betere loting want Twente, Penguin London en Eeklo waren duidelijk de betere ploegen. Wase met een zeer jong team speelde verdienstelijk maar komt nog wel wat te kort in deze leeftijdscategorie.

 

de uitslagen

 

Finale wedstrijden:

Heren:  De Schelde Terneuzen - Doornik: 2 - 13
Dames:  SG Haarlem 04 - De Schelde Terneuzen:  7 - 1
Jeugd:  SG Twente - MZVa Merksem: 13 - 5 

 

Heren:
1. CNT Doornik (België)
2. De Schelde Terneuzen (Nederland)
3. OSC Oostende (België)

4. WZK Sint-Niklaas (België)

5. Orca Leeuwarden  (Nederland)
6. TZ&PC Proteus Deventer (Nederland(
7. ENL La Louvière (België)
8. SR Colmar (Frankrijk)
9. KGZV Gent (België)
10. HZ&PC Horst (Nederland)
11. RBP Brussels (België)

12. WZK-2 Sint-Niklaas (België)
13. Avondale Londen (Engeland)
14. MZV-A Merksem (België)

 

Dames:
1. SG Haerlem 04 (Nederland)
2. De Schelde Terneuzen (Nederland)
3. Ent. Mechelen/Gent/Wase (België)

 

Jeugd:
1. SG Twente (Nederland)
2. MZV-A Merksem (België)
3. Penguin Londen (Engeland)
4. MZV Eeklo (België)
5. HZ&PC Horst (Nederland)
6. SR Colmar (Frankrijk)
7. KGZV Gent (België)
8. OSC Oostende (België)
9. WZK Sint-Niklaas (België)

 

 

Lees ook:

WZK Waterpolo organiseert op 29 en 30 augustus haar 16de Internationaal Waterpolotornooi.SINT-NIKLAAS. Wat in 1994 startte als een evenement om waterpolo als sport in de belangstelling te zetten, is...