Wase ongenaakbaar in het Sinbad

SINT-NIKLAAS. Afgelopen vrijdag speelde de Sint-Niklase waterpoloclub WZK Waterpolo, ook wel Wase genoemd, haar laatste wedstrijd van dit jaar en tevens ook de eerste wedstrijd van de terugronde. WZK Waterpolo kreeg Calypso Brussel op bezoek. Na twee zeges op rij in de voorgaande matchen, tegen zowel de eerste als tweede gerangschikte, kon Wase zich nu niet veroorloven om voor een talrijk opgekomen publiek te verliezen tegen Calypso.

De eerste periode van de wedstrijd begon moeizaam want Wase slaagde er niet in om haar eigen tempo op te leggen tegen de Brusselaars die schijnbaar niet waren gekomen om geschenkjes uit te delen. Enkel Alain Janssens (1) en Danny VandeVoorde (2) konden het publiek doen juichen. Een povere 3-2 stand om te draaien was het geschikte moment om de Wase spelers ervan te overtuigen om dringend een tandje bij te steken.

Alzo geschiedde en de Wase trein begon stilaan op gang te komen. Vooral onder impuls van een zeer sterk spelende Danny VandeVoorde die werkelijk overal in het speelveld opdook, had Calypso niet veel in de pap te brokken. Zoals gezegd was Danny deze avond dé zwarte schim voor de Brusselaars. Niet enkel in deze tweede periode maar ook de rest van de wedstrijd maakte Danny het Calypso wel zeer moeilijk. Uiteindelijk kon Wase met een tamelijk geruststellende 9-5 tussenstand even herademen in de rustperiode. Kwestie nu om in de derde periode deze lijn door te trekken en de wedstrijd af te maken.

Dat gebeurde ook en Wase bleef het spel voortdurend domineren zonder evenwel te schitteren. Niet slecht maar het kon beter. Speelde Wase al iets te gerust of werd de tegenstander wat onderschat? Feit is dat de score inmiddels hoger had kunnen oplopen dan dat er nu op de bordjes prijkte. Al te veel kansen werden nog weggegooid zodat de derde periode eindigde op 13-7. Doelpunten voor Wase kwamen van de hand van Andrey Babak (3) Alain Janssens (3), Carl Van Landeghem (1), Franky Lyssens (2) en nog eentje van Bob D’Eer.

Enfin, 13-7 en het broodje is gebakken werd er bij Wase geredeneerd. Maar het missen bij Wase van een tweetal overtalsituaties bracht Calypso in de gelegenheid om terug te komen. In plaats van 15-7, over and out, werd het 13-9 en met nog een geslaagd afstandsshot erbovenop werd het al vlug 14-10. Calypso onverwacht terug in de wedstrijd dus en dit met nog een halve laatste periode voor de boeg. Het was nodig om de Wase machine weer op gang te trekken. Aan een blijkbaar onvermoeibare Danny VandeVoorde dus om deze taak op zich te nemen, wat hij dan ook met glans volbracht. In deze laatste periode was vooral Andrey met vier treffers de schutter van dienst en kon Santi De Flo met een laatste doelpunt de 18-10 eindcijfers vastleggen. Verdiend alleszins, al zat er heel wat meer in en maakte Wase het zich in het begin van de laatste periode nog onnodig moeilijk.

Maar uiteindelijk toch iedereen tevreden want de doelstelling om bij de eerste vier (en play-offs in de eindronde) te eindigen blijft binnen handbereik. Zeker door de laatste zegereeks afgelopen weken van 9 op 9 in het Sinbad. Wase prijkt nu samen met Tielt op de derde plaats met 21pnt. Enkel AZC Antwerpen en Oostende gaan nog vooraf. Wetende dat Tielt en Oostende nog naar Sint-Niklaas moeten komen, zorgt alvast voor de wetenschap dat er nog spannende momenten op het menu van WZK Waterpolo staan in 2009. Hopelijk verteert iedereen de eindejaarsfeesten op gepaste wijze zodat we op ons elan kunnen verdergaan.

De reserven doen dit inmiddels reeds met volle glorie want ook Calypso ging met 20-12 voor de bijl. WZK prijkt inmiddels op de tweede plaats voorafgegaan door Tielt. De thuismatch, nog tegoed tegen Tielt, zal dus een sleutelmatch worden in het behalen van de reserventitel in tweede nationale. (mb)