Galaxy Stars en Circus Arena Squad naar Belgische finale Red Bull Neymar Jr’s Five

SINT-NIKLAAS.  Galaxy Stars en Circus Arena Squad hebben zich geplaatst voor de Belgische finale van Red Bull Neymar Jr’s Five. Beide ploegen hielden zich tijdens de Sint-Niklase finale van vrijdag in evenwicht tijdens een spannende wedstrijd die eindigde met een 1-1 score. Galaxy Stars maakte het eerste doelpunt en kon pronken op het hoogste schavotje in de MF Soccer Arena. De twee ploegen mogen de Wase eer verdedigen tijdens de Belgische finale op zaterdag 25 mei in Brussel. Beide teams zijn super gemotiveerd om in Brazilië Neymar Jr te ontmoeten. 

"Dit is echt ongelooflijk", glimlacht teamkapitein Tamim Alizoy, zelf momenteel aan de slag bij veldvoetbalploeg FC Knokke. "We hebben pas op het laatste moment beslist om mee te doen. ’s Morgens enkele vrienden van in en rond Kortrijk opgetrommeld, ter plaatse ingeschreven en kijk waar we nu staan? Alle wedstrijden gewonnen! Hier de finale halen was al geheel onverwacht, maar dat gaf ons zo’n boost dat we het echt wel wilden afmaken. Circus Arena Squad toonde zich een taaie tegenstander, maar ik denk dat het publiek wel van de spanning heeft genoten. De nationale finale is natuurlijk nog ver weg, tijd genoeg dus om over tactiek te brainstormen. We gaan eerst wat teambuilding doen zodat we perfect op elkaar zijn afgesteld. Maar fun is wel de sleutel van ons succes! En nu door naar Brazilië om Neymar Jr. te ontmoeten!" 

Circus Arena Squad mag als verliezend finalist in Sint-Niklaas ook naar de Belgische finale. "Het is de tweede keer dat we meedoen aan Red Bull Neymar Jr’s Five", vertelt teamkapitein Mohamed Siali. "Vorig jaar hebben we in Brussel de halve finale verloren. Dat voelde toch een beetje als een ontgoocheling aan, omdat je zo ver bent geraakt als vriendengroep. Maar dit jaar zijn we heel scherp en we gaan er volop voor! We kijken uit naar onze ontmoeting met Neymar Jr. Daar werken we naartoe, dat is onze motivatie. Want ik denk dat we de beste ploeg van Sint-Niklaas hebben samengesteld."

concept

Red Bull Neymar Jr’s Five zet telkens twee ploegen van vijf spelers tegenover elkaar. Een doelpunt voor het ene team betekent een man/vrouw minder bij de tegenstander. Die mag dus enkel nog toekijken. Eerst scoren is daarom heel belangrijk. Om dan de man-meer-situatie uit te buiten. Een uniek concept, samen bedacht met Neymar Jr. zelf. Tactisch denken en discipline zijn twee grote troeven. Plus, een portie techniek die de toeschouwers spectaculaire momenten bezorgt. 

De Belgische winnaar zal professioneel klaargestoomd worden voor de wereldfinale. Drievoudig futsalcoach van het jaar Karim Bachar zal het team tactisch op punt stellen en hij zal hen ook persoonlijk bijstaan in Brazilië als Eleven Sports Coach. (mb)