Fusieclub Waasland-Beveren nu in juiste vorm gieten

Image
manager Dirk Poppe
BEVEREN. Nu de fusie tussen Red Star Waasland en KSK Beveren rond is komt er zeker nog wel wat werk kijken want de structuren moeten worden uitgebouwd en die zullen gebaseerd zijn op de huidige structuren der beide clubs. Ook wat de trainers betreft zal de komende weken een oplossing worden gevonden zodat de nieuwe ploeg klaar staat om het nieuwe seizoen aan te vatten.

De nieuwe ploeg neemt het stamnummer over van Red Star Waasland. Dat is het nummer waarmee Red Star Haasdonk destijds aan ’t Ster voetbalde onder het bewind van het icoon Robert Waterschoot.  Toen Melchior Roosens voorzitter werd bij die club , was hij slechts de tweede voorzitter uit de geschiedenis van Red Star. Hij zette dat verder bij RS Waasland en nu ook bij de Kon. Red Star Waasland- KSK Beveren.

Burgemeester van de Vijver vertelde al bij de voorstelling dat de nieuwe fusieclub niet is ontstaan uit rancunes tegen iemand maar wel uit de positieve ingesteldheid van de mensen die het met het Wase voetbalgebeuren goed meenden. Ze moesten wel ingaan tegen supporters maar ze hadden de moed om verder te kijken naar de eerstkomende jaren om tot topvoetbal te komen. Zo bekeek de Beverse burgemeester het.

visie van de manager

Manager Dirk Poppe legde er de nadruk op om nu het voetbal in het Waasland een toekomst te geven en hoopte een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. De laatste jaren groeide ook voor hem de noodzaak van een fusie, met niet alleen de politieke verantwoording in meerdere Wase steden en gemeenten er rond, maar ook de vele sponsors en de bestuursleden die er unaniem eens over waren dat er iets diende te gebeuren.

"Iedereen sprak er over, velen werkten en aan maar niemand slaagde", aldus Poppe "Tot op donderdag 20 mei alle betrokken partijen op dezelfde golflengte zaten, de respectievelijke besturen, de sponsors, de medewerkers, spelers en spelertjes en last but not least, de supporters. We beseffen beter dan wie ook, dat het vooral voor deze laatste groep, zowel deze van Beveren als van Sint-Niklaas, zeer belangrijk was en een zeer grote stap betekende. Emoties moesten opzij worden geschoven en dienden te wijken voor een nuchtere, realistische maar toch ambitieuze toekomstvisie."

Manager Poppe onderstreepte dat veel respect werd betuigd voor de supportersclubs en dat hun vertrouwen werd gevraagd."De volgende maanden en jaren willen we dan ook  met ons zeer gemotiveerd team, heel hard en heel professioneel gaan werken. Waasland-Beveren heeft toch als doelstelling een sterke, financieel gezonde voetbalclub uit te bouwen waarin de sterke peilers van de twee oude verenigingen zullen dienen als basisfundamenten."

Poppe had het over drie belangrijke doelstellingen: de voetbalsport terug een plaats geven op de landkaart van België, enerzijds een professionele maar anderzijds toch ook een lokale ruimte laten om een ruim uitgebouwde jeugdwerking te realiseren waar ieder kind de kans moet krijgen om gezond met sport bezig te zijn. Tenslotte wil de club ook het speciaal engagement verder uitbouwen ten opzichte van de minderbedeelden en de gehandicapten waarvoor de laatste jaren zeer intens werk werd geleverd door RS Waasland.

Dirk Poppe: "De middelen waarover deze nieuwe club gaat beschikken met voorop een schitterende accommodatie op de Freethiel en het gerenoveerde Puyenbeek te Sint-Niklaas, laten ons in de toekomst geen enkel excuus toe  maar ik ben er zeker van, met zijn allen zullen we zeker slagen."

Bart De Roover zal de hoofdtrainer worden maar de verdere uitbouw naar onder toe moet nog besproken worden. Het is wel de bedoeling de bestaande trainers er bij te houden en ze te betrekken bij de nieuwe club. De spelers die een contract hadden bij RS Waasland blijven en Dirk Poppe had ook al contact met een speler of vier, vijf van het oude KSK Beveren en ze waren allen razend enthousiast om ook deel uit te maken van de nieuwe club.
En als er financieel wat op tafel kan gelegd worden, dan verwacht manager Poppe om voor volgend seizoen met een heel goed elftal in tweede klasse uit te komen.

Wat de gemeente Beveren betreft, werd van die kant uit beloofd steeds de noodzakelijke investeringen uit te voeren zodat het stadion steeds zal voldoen aan de licentievoorwaarden. Hierbij werd zelfs al gedacht aan de verwarming van het voetbalveld indien de voetbalbond dat verplicht. Maar die gemeente gaat ook het engagement aan om extra sponsoring aan te brengen waardoor de nieuwe club een gezonde financiële toestand kan uitbouwen op de langere termijn. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

De afvaardiging van bestuur en supporters op het gemeentehuis van BeverenBEVEREN. In de Beverse gemeenteraad heeft raadslid Marijke De Graef (Vlaams Belang) om opheldering gevraagd in verband met de...

BEVEREN. Na een positieve evaluatie van de evavuatieoefening van vorige week krijgt KSK Beveren van de veiligheidscel van de KBVB de toelating om de resterende thuiswedstrijden af te werken met...

BEVEREN.  KSK Beveren heeft van Binnenlandse Zaken een negatief rapport gekregen voor haar hoofdtribune. Het gemeentebestuur van Beveren heeft, in overleg met KSK-Beveren-voorzitter Dirk...

BEVEREN. Dat de uitspraak van Jos Vaessen, de voorzitter van RC Genk, het bestuur van KSK Beveren heeft aangezet tot een reactie is meer dan logisch. Vaessen had in een toespraak tijdens een...

BEVEREN. Op het vlak van de investeringen in de sport, werd de trend ook in 2004 verder gezet. Daar heeft Schepen Marc Van de Vijver op gewezen. Beveren heeft de middelen en moet dus niet...

BEVEREN. Burgemeester Marc Van de Vijver ziet de toekomst van KSK Beveren nog altijd hoopvol tegemoet. Beveren heeft een voetbaltraditie en hij wil daarom proberen iets op te zetten dat Guillou kan...