Sint-Niklase Zaalvoetballiga zoekt ploegen

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Zaalvoetballiga, aangesloten bij de KBVB departement Futsal, is op zoek naar ploegen, occasionele of recreatieve sporters die hun eerste stappen willen zitten in competitieverband. Ook jongeren die op pleinen spelen maar hun mogelijkheden willen uitbreiden zijn welkom bij de Zaalvoetballiga. De Zaalvoetballiga is de plaatselijk zaalvoetbalcompetitie waarin verschillende ploegn uit de stad tegen elkaar uitkomen in een competitie onder de vleugels van de Koninklijke Belgische Voetbal Bond, afdeling Futsal. 

Ploegen hoeven twee dingen te doen om aan te treden in de Sint-Niklase competitie: het inschrijvingsformulier voor 25 juni invullen en bezorgen aan de stedelijke sportdienst en een voorschot van 100 euro betalen. Het totale inschrijvingsbedrag voor ploegen is 500 euro. Dat bedrag omvat de bijdrage in de kosten van de Sint-Niklase Zaalvoetballiga, de inschrijving van de spelers bestaande uit aansluiting en verzekering, de huur van de zaal en de kosten voor de scheidsrechter. Door alle wedstrijden dichtbij de stad - in de sporthal van recreatiepark De Ster - te spelen, krijgen ook jongeren die niet over eigen vervoer beschikken alle kans om deel te nemen. 

De Sint-Niklase Zaalvoetballiga speelt alle wedstrijd tussen september en april en traint elke maandag- en woensdagavond. 

Ploegen, ook kleinschalige ploegen, kunnen zich laten erkennen als kwaliteitsvolle sportvereniging of club, waarna ze subisidies kunnen aanvragen. Ploegen die opstarten vanuit de stedelijke buurtsport-, jeugd- en welzijnswerkingen en hun partners kunnen ook beroep doen op een specifieke starterssubsidie.  

Inschrijvingsformulieren voor de Zaalvoetballiga zijn voor 25 juni welkom bij Jan Thuy van de Stedelijke sportdienst op het stadhuis. De dienst is eveneens bereikbaar voor informatie op het telefoonnummer 03/760 91 77 of per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Formulieren zijn ook welkom bij Ignace De Sutter, coördinator van de Sint-Niklase Zaalvoetballiga aan de Meesterstraat 182 te Nieuwkerken. Voor informatie is Ignace De Sutter bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

 

Lees ook:

HAMME. Zo’n 1600 leden van de Hamse Zaalvoetbal Liga dreigen geen plaats meer te hebben in sporthal Meulenbroek in Hamme, waar ze hun wedstrijden spelen en trainingen houden. Dat komt omdat ARB...

GENT. De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is al een vaste waarde in Vlaams-Brabant en ook de provincies Limburg en Antwerpen beginnen stilaan voor het concept warm te lopen. Vanaf september...

LOKEREN. Wie op zoek is naar een sportieve hobby schuift alle storende elementen best even aan de kijken. In Lokeren is er de Lokerse Liga, een erkende zaalvoetbalcompetitie bij de Vlaamse...