Verbroedering wint topper tegen Maccabi

ZWIJNDRECHT. Verbroedering is aan de terugronde begonnen met een topper tegen KSC Maccabi dat op de 2de plaats stond en bij eventuele winst, de leiding van Zwijndrecht zou overnemen. Maar zo ver kwam het niet omdat Verbroedering de weg naar doel liefst 5 keer vond en zo won met 5-2.

Maccabi kwam om te winnen, zo furieus startten zij toch.  Smeulders kopte na 6 minuten al op de lat.  Maccabi had het meeste deel van het spel, maar geleidelijk kwam Verbroedering in de match.  Na 10 minuten kwam de eerste dreiging van Verbroedering.  Maes schoot over.

De wedstrijd ontpopte zich als een echte topper. Het spel ging goed op en neer. Zo schoot bezoeker Van der Put net naast en thuisspeler Tim Janssens schoot op de paal.In de 28’ minuut kreeg thuisspeler Kuyt een elleboogstoot in de backlijn. Rode kaart voor Maccabispeler Verheyden en penalty die werd omgezet door Jo Van Grembergen.(1-0)

Verbroedering was nu de betere ploeg en in de 37e minuut rondde Kuyt mooi af na combinatiespel met Lars De Smet. 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de 48e minuut leek de match gespeeld.  Bert Claes rondde een voorzet van Tim Janssen mooi af 3-0. Maccabi scoorde echter tegen na een penalty en dit wegens een handspe met vraagtekens van Nico Maes. (3-1) Ook Maes kreeg rood (50’). Maccabi duwde door en in de 58e minuut lukten zij de aansluitingstreffer via Smeulders. Het was even pompen of verzuipen bij Verbroedering. Maar de rust keerde weer toen De Smet (alweer hij) de 4-2 nette op voorzet van alweer een sterke Tim Janssens.

De wedstrijd liep naar zijn einde. Fred Nosa van Maccabi werd nog uitgesloten en op strafschop legde Jo Van Grembergen de eindcijfers vast: 5-2.  Maccabi meteen op vijf punten geplaatst. Volgende week alweer een topper.  Verbroedering reist dan naar het momenteel 2e geklasseerde KFC Volharding Wintam. (r.d.)