Robur te sterk voor Svelta Melsele

MELSELE. Zondag 14 december ontving Svelta Melsele concurrent Robur. De Waaslanders leken er bij de start vrij gerust in: de voorbije jaren wisten ze telkens punten te scoren tegen Robur en vorige week verloor de ploeg nog zwaar met 6-0 van Dendermonde. Pieter Vergauwen en Filip Vermeulen konden opnieuw worden ingezet.

De eerste minuten van de wedstrijd liet Svelta kansen links liggen maar na tien minuten was het prijs: 1 - 0 dankzij een binnenkoppertje van Filip Vermeulen, aangegeven door Mario Cathoir. Robur reageert snel met een schot van Yannick Van Driessche over en naast het Melseelse doel. Kurt De Jonghe van Svelta ziet zijn inzet op het dak van het doel stranden in de 19de minuut. Hij trapt even later nogmaals over en ook teamgenoten Stijn Vinck en Bas De putter missen doel. Twee mensen van Svelta lopen elkaar in de weg en zo gaat de kans in de 38ste minuut verloren. Tot aan de rust blijft de wedstrijd gekenmerkt door kansen die helemaal niet benut worden. Daardoor prijkt bij de rust nog steeds 1 - 0 op het scorebord. Het had 3 - 0 kunnen zijn.

Bij het begin van de tweede helft vallen twee gele kaarten kort na elkaar: voor Mario Cathoir en bezoeker Daniel Romero. Door de gele kaart mist Mario Cathoir de volgende wedstrijd. Robur, met Geoffrey Poppe nog een extra aanvaller op het veld, neemt de voortouw in deze wedstrijdhelft. Melsenaar Filip Vermeulen mag nog ongedekt koppen op hoekschop maar mikt over. Ploegmakker Kurt De Jonghe plaats de bal op de deklat in de 20ste minuut. Jonas Catrysse van Robur lukt de aansluitingstreffer in de 21ste minuut. Eerst trapt hij nog hoog over maar maakt een weinig later de gelijkmaker met een hoekschop: 1 - 1. Ben Dupont komt ook nog op het veld voor Pieter Catrysse in de 27ste minuut. Die ziet in de 29ste min invaller Geoffrey Poppe de 1 - 2 scoren. Lieven Somers redt eerst nog maar de rebound gaat erin. Via de paal gaat een inzet van de bezoekers terug in het veld en zo ontsnappen we aan een grotere achterstand. Bij de thuisploeg gaat Richard Van Puyvelde naar de kant en Tom Liessens komt op het veld in de 32ste min. Eén minuut later staat het 1 - 3. Seger Weyn, ex-Svelta, kan de bal in het lege doel plaatsen. Lieven Somers kwam ontzetten met de voet buiten zijn rechthoek en kon niet tijdig terug zijn om dit doelpunt te vermijden. Pieter Vergauwen pakt nog geel in de 35ste minuut. Drie minuten later vervangt Davy Van Den Nieuwenbriel  Mario Cathoir. Svelta Melsele creërde nog een paar kleine kansjes maar de score bleef onveranderd op 1 - 3. (mb)