Finalisten 'Beker van Burcht' gekend

BURCHT. De finalisten voor de finale van vrijdagavond bij BC Carambol in café 'De Wachtzaal' zijn bekend. Dinsdagavond werden de halve finales gespeeld. Opnieuw was er grote belangstelling wat bewees dat de biljartsport in Burcht nog waarde heeft.

 

De hoge categorie begon Luc Brants (123) tegen Gilbert De Vriendt (47) niet zo fel en pas in de 4b maakte hij zijn eerste punt en bouwde er een serie van 10 uit. Maar daarna bleek hij toch net zo best op dreef. Nadat De Vriendt met de verkeerde bal had gespeeld en dus niets kon oogsten, speelde hij de volgende beurten toch zelfverzekerd verder. Via een 4 (4b, 7b en 8b) en een 6 (6b) kon hij in de 9b al over halfweg gaan: 24 - 26.

Ook al maakte hij in de 13b een serie van 15, toch was de ware Luc Brants nog altijd niet aanwezig! Hij kreeg ook zijn deel van pech want de ballen lagen, o zo dikwijls, op één lijn en moeilijk tot een carambol te brengen. Hij miste echt te veel zodat Gilbert, die in de 16b een serie van 6 aflegde, de kust vrij had en in de 20b kon uitspelen: 97 (van de 123) - 47. Gilbert De Vriendt dus naar de finale.

 

Image
Luc Brants en Gilbert De Vriendt voor hun halve finale waaruit Gilbert als winnaar kwam.
 

 

In de andere wedstrijd voor de hogere geklasseerden stond Fons Vermeiren (64) tegenover Frans Van Puyenbroeck (56). Na eerst tweekeer te brossen haalde Vermeiren er van in de 3b zijn gekende haastige stijl bij alsof de duivel hem op de hielen zat. Hij lukte er 6 (3b) en 4 (4b) en de ‘billes’ knotsten tegen elkaar dat ze het tot aan ’t Waaighat konden horen maar… de punten vielen er bij. Frans haalde uit de eerste 10 beurten amper 3 caramboles  en zo stond het 26 - 3.

Fons Vermeiren deed er dan gauw een reeks van 8, 6, 7 en 5 bij en kwam in de 17b op 6 caramboles van het einde: 58 - 13. Na nog een serie van 5 (19b) maakte hij het uit in de 20b bij 64 - 15 (van de 56). Fons Vermeiren van 'Wij willen Beter' naar de finale waar hij het vrijdagavond dus moet opnemen tegen Gilbert De Vriendt van BC Carambol.

 

Image
Fons Vermeiren (l) die zich plaatste voor de finale door te winnen tegen Frans Van Puyenbroeck.
 

 

In de lage categorie speelde Pierre Smolders (37) tegen Bernard Gommers (44) . Een vlotte partij kon het niet genoemd worden want naast een 4 (6b) van Pierre en een 5 (10b) van Bernard gebeurde er in de eerste 15 beurten maar weinig. Het stond toen 15-13 na een 13-13 in de 13b. We hadden echt al beter biljart gezien dan dit spel en het woordje 'bros' weerklonk te veel in de Wachtzaal waar de biljarttram niet goed op de rails kwam.
Wanneer Pierre Smolders in de 24b een prachtige veelband lukte was dat meteen het sein om door te gaan naar het einde. Met 4 op een rij deed hij dat: 33 tegen 19 (van de 44) voor Bernard Gommers.

 

Image
Bernard Gommers en Pierre Smolders die altijd zijn onafscheidelijke pet op heeft. Zij speelden de halve finale laag, gewonnen door Pierre.

 

Om de tegenstander te kennen van Pierre Smolders moest de match gespeeld worden tussen Marc Polfliet (43) en Patrick Meyntjens (44). Polfliet kreeg in de 5b de kans om afstand te nemen via een serie van 9 maar in diezelfde beurt had Meyntjens zijn antwoord al klaar met 8 caramboles: 14-11. Hij was nu blijkbaar gelanceerd  want hij ging even door naar 18-21 (10b).
Met 7 (11b) deed Marc Polfliet een mooie inhaalbeweging . Een serie van 11 (13b) voor Meyntjens maakte het super spannend zodat na 14 beurten Marc er nog 12 moest en Patrick nog 11! In de 15b bij 34-35: allebei nog 9. En dan sloeg Patrick Meyntjens ongenadig toe in de 16b want hij haalde de nodige 9 p uit zijn keu en won: 35 (van de 43) voor Polfliet en 44 voor Meyntjens.

 

Image
Marc Polfliet (l) die een finaleplaats aan Patrick Meyntjens moest laten.

 

Zo kunnen we vrijdagavond uitkijken naar de finale laag: Pierre Smolders tegen Patrick Meyntjens. De finales worden om 20u gespeeld in het lokaal van BC Carambol, café De Wachtzaal, waar liefhebbers van biljart uitgenodigd zijn.(r.d.)

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...