De biljartkampioenen van Temse

TEMSE. Op zaterdag 20 december vonden in lokaal ‘The Pocket’ in de Kasteelstraat de halve finales en finales plaats van het 54ste Individueel Biljartkampioenschap van Temse. De titelstrijd was ook nu gespreid over 3 reeksen op basis van de handicaps.

Joris De Maeyer werd voor de tweede maal kampioen in de hoogste reeks. In een spannende finale versloeg hij Georges Weemaes. Walter Vermeulen, die vorig jaar voor de 6de maal triomfeerde, werd 3de.

In de B-reeks triomfeerde Marc Pauwels voor Paul Van Eetvelde. In het verleden behaalde hij al 2 kampioenstitels: golfbiljart en drieband. Eerder in 2008 won hij 4 van de 5 tornooien waaraan hij deelnam. De kampioen van vorig jaar, Eddy Acke, werd 4de. In de lage reeks won Alfons Lesire voor Freddy Van Kerckhoven. Het was zijn eerste titel.

Image
V.l.n.r. Walter Vermeulen, burgemeester Luc De Ryck, Luc De Maeyer, Georges Vosters, Alfons Lesire,Willy Viaene, Joris De maeyer, Eddy Acke, Marc Pauwels, Georges Weemaes, Freddy Van Kerckhove, Paul Van Eetvelde, Leonard Terstey, Alex Van Steenput en Ivan Van Bossche.

De uitslagen:
- Ereklas (+100): 1. Joris De Maeyer  2. Georges Weemaes  3. Walter Vermeulen  4. Ivan Van Bossche
- Hoge Reeks (50-100): 1. Marc Pauwels  2. Paul Van Eetvelde  3. Johan Bollaert  4. Eddy Acke
- Lage Reeks (-50): l. Alfons Lesire  2. Freddy Van Kerckhoven  3. Alex Van Steenput  4. Leonard Risteyn


De organisatie was in handen van het triumviraat dat het Biljartverbond leidt: Willy Viaene, Jos Vosters en Luc De Maeyer. (mb)