Atletiekpiste heropend met Tia Hellebaut en Hans Van Alphen

Image
een beeld van de schitterende atletiekpiste

BURCHT. Maandagnamiddag werd de atletiekpiste van de gemeente aan de sportzone 'De Wallen' plechtig heropend nadat ze tot in de puntjes werd gerestaureerd. Een atletiekterrein waar de gemeente en de plaatselijke club echt fier op mogen zijn. Ze is gelegen in een prachtige omgeving.

De toekomst biedt heel wat nieuwe mogelijkheden aan. Het is inderdaad een vaststaand feit dat Atletica 84 én Atletiekvereniging ’t Swin voor volgend seizoen één vereniging gaan vormen. Het is voor Atletica eveneens een bijzondere eer te mogen opkijken naar twee leden die weldra op de Olympische Spelen van de partij zullen zijn: Tia Hellebaut en Hans Van Alphen. Deze twee topatleten waren bij de heropening van de piste aanwezig, samen met burgemeester Willy Minnebo, schepen van sport Kris Herremans en schepen Chris Vermeulen en meerdere gemeenteraadsleden.

 

Image
Een onvergetelijk gebeuren voor de Zwijndrechtse atletiekwereld: twee Belgische atleten die naar de Olympische Spelen trekken en lid van Atletica Zwijndrecht-Burcht zijn, hebben de vernieuwde atletiekpiste mee geopend: Tia Hellebaut, Burgemeester Willy Minnebo, Hans Van Alphen en sportschepen Kris Herremans.

Schepen Kris Herremans bracht de beginperiode nog eens in herinnering toen hij zelf  kwam 'duurlopen' en deelnam aan clubkampioenschappen en dat op een 'asse-piste'. "Vaak moesten we voor de aanvang de plassen verwijderen om dan met de kalkwagen de belijning in orde te brengen. Gelukkig voor de sport is dit verleden tijd. Investeren in infrastructuur is trouwens ook investeren in sport, iets waar we als gemeentebestuur volle aandacht voor hebben om zo ons ‘Sport voor Allen-beleid’ te kunnen realiseren."

Het was door een intensief gebruik van de piste dor Atletica en door ’t Swin dat ze echt aan een degelijke renovatie toe was. Schepen Herremans wees er de aanwezigen op dat de heraanleg wel wat meer inhield dan wat nu al te zien was. Na de bouwvakantie zal de discuskooi worden vervangen door een volwaardige kooi waar ook de discipline hamerslingeren kan beoefend worden. Hij kondigde ook aan dat, op vraag van de beide clubs, nog een extra kogelstootstand zal geplaatste worden. De schepen dankte, zonder namen te noemen, al degenen die het mogelijk hebben gemaakt om het resultaat van de vernieuwde piste te verwezenlijken.

Image
Tia Hellebaut en Hans Van Alphen samen onder moeders paraplu bij de opening van de atletiekpsite

Terwijl Tia Hellebaut en hans Van Alphen samen onder een paraplu schuilden voor de Nationale Feestdagregen, schetste de schepen hun carrière. Normaal was ook discuswerper Gino De Keisrsmaeker uitgenodigd maar in het kader van de Paralympics volbracht die een stage. "We zijn bijzonder fier op de resultaten die deze atleten in de atletiekwereld hebben neergezet", zei de schepen, "Dit ook omdat deze atleten op één of andere manier een binding hebben met Zwijndrecht. Tia en Hans als lid van Atletica 84." Hans van Alphen, de tienkamper, behaalde met 8034 punten een 11de plaats op het WK in Osaka. Op de universiades in Bangkok zette hij een nationaal record neer met 8047 punten. Tia Hellebaut (30), is top in ons land en in Europa. In 2006 behaalde ze goud op het EK in Göteborg met een sprong van 2m03. Dit jaar behaalde ze de wereldtitel op de vijfkamp in Valencia met 4867 punten. Vorige zondag op de KBC -Nacht van de Atletiek in Heusden, sprong ze voor het eerst dit jaar over 2 meter. Blanka Vlasic en Jelena Slesarenko zijn gewaarschuwd.
Schepen Kris Herremans bracht ook in herinnering dat Tia in 1995 als scholiere op de piste van De Wallen Belgisch Kampoen werd met 5167 punten. "Op deze feestelijke dag wensen we als gemeentebestuur deze atleten nog even in de bloemetjes te zetten voor hun reeds geleverde prestaties en hen bijzonder veel succes toewensen bij de komende Spelen." Burgemeester Minnebo overhandigde hen dan een geschenk.

 

Image
Burgemeester Willy Minnebo knipt het 'heropeningslint' door.

 

Daarna begaf het gezelschap zich naar de startplaats van de 100 meter waar het lint in de Zwijndrechtse kleuren werd opgespannen door Tia Hellebaut en Hans Van Alphen. Burgemeester Minnebo zette zich in het midden met de schaar in de hand en knipte het lint door en meteen werd de piste vrijgegeven voor de atletiekmeeting 'De Grote Prijs De Wallen' die onmiddellijk op gang werd gebracht door speaker Gerry Van Gasse. Het gemeentebestuur bood ook nog een receptie aan waarop voorzitter Flor Achtergael de passende dankwoorden uitsprak. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Een merkwaardige uitnodiging. Voor de inhuldiging van een kunstwerk? Neen, voor de atletiekpiste.ZWIJNDRECHT/BURCHT. Het gemeentebestuur zal op maandag 21 juli om 13u30 de vernieuwde atletiekpiste...

BURCHT. Op de atletiekpiste aan De Wallen moet een rioolrenovatie worden uitgevoerd. Een tijd na de renovatie van de atletiekpiste 'De Wallen' stelde de technische dienst vast dat, ter hoogte van de...

BURCHT. Langs de Schelde tussen het speelpleintje einde Kerkstraat tot het straatje Oeverkant en tussen Schelde en de tennisvelden, ligt nog een strook grond die voor de gemeente enorme...

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht gaat de terreinverlichting van het voetbalveld B in het sportpark De Wallen vervangen. Van de huidige installatie blijven enkel de masten behouden, de rest wordt...

BURCHT. Aan 'De Wallen' in Bucht klopt het tennishart van de gemeente. Twee terreinen worden heraangelegd. Voor dat werk werden reeds in juni 2005 de biedingen geopend en de opdracht werd...