Finales van de Beker van Vlaanderen de komende 3 seizoenen in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Condors mogen de komende drie seizoenen gastheer zijn voor de finales van de Beker van Vlaanderen in het basketbal. Dat werd beslist door het Bestuursorgaan van Basketbal Vlaanderen. Naast Sint-Niklase Condors waren ook Remant Basics Melsele-Beveren en Guco Lier kandidaat. 

De Sint-Niklase Condors mag de komende drie jaar de finales van de Beker van Vlaanderen in het basketbal organiseren. De club is hiermee niet aan haar proefstuk toe want in 2016 was het al eens de gastclub voor diezelfde finales en in 2011 en 2024 organiseerde de club de Finale van de Beker van Oost-Vlaanderen.  Voorzitter Wim Bauwens reageert tevreden op de beslissing van het  Bestuursorgaan van Basketbal Vlaanderen: "Dit event zal zonder twijfel een enorme boost geven aan de dynamiek en uitstraling van onze club. We kijken er alvast naar uit om er drie topedities van te maken." De centrale ligging van Sint-Niklaas en de ervaring van de club waren belangrijke argumenten om de organisatie van de finales aan de Sint-Niklase club toe te wijzen. 

De finales zullen in 2025, 2026 en 2027 telkens doorgaan in sporthal De Witte Molen. De data voor de bekerfinales liggen ook al vast. Zij zullen telkens doorgaan in het Paasweekend: 18-19-20 april 2025, 3-4-5 april 2026 en 26-27-28 maart 2027. Voor wie de finales niet ter plaatse kan bijwonen, kan ze online volgen via livestream en via bekervanvlaanderen.be. (mb)

 

Lees ook:

LOKEREN. Het basketbalveld in de Lokerse Nachtegaallaan ter hoogte van het Bospark kreeg een complete make-over. Het veld werd omgevormd tot een hippe hypecourt. Dat is een kunstwerk, geschilderd op...