Havenland Run & Walk keert terug naar de roots in Kallo

BEVEREN. Op zondag 12 november staat de zesde editie van de Havenland Run & Walk op het programma. Na een uitstapje naar Prosperpolder en Grenspark Groot Saeftinghe vorig jaar start het evenement opnieuw in Kallo. 

Zowel voor de lopers als voor de wandelaars is er keuze uit drie afstanden: 8, 12 of 21 km. Start en finish liggen aan de terreinen van KSK Kallo in de Kapeldijkstraat. Het parcours slingert door het dorpscentrum van Kallo, natuurgebied het Rietveld, langs Fort Sint-Marie en nog veel meer cultuurhistorische plekjes en verrassend groene oases in het havengebied. "De Havenland Run & Walk blijft voor Port of Antwerp-Bruges en Maatschappij Linkerscheldeoever het evenement bij uitstek om het grote publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de diversiteit van het havengebied: natuur, de continue bedrijvigheid, spectaculaire vergezichten – je vindt het hier allemaal. Na de editie met een parcours in Grenspark Groot Saeftinghe vorig jaar, zijn we als naamsponsors tevreden dat de Havenland Run & Walk terugkeert naar het bruisende hart van de Waaslandhaven. Lopers en wandelaars beleven zo van binnenuit die typische mix die het havengebied zo uniek maakt.", klinkt het. 

De start en finish van de Havenland Run & Walk is op het terrein van KSK Kallo aan de  Kapeldijkstraat in Kallo (Beveren).  Starten aan de 21 kilometer run kan tussen 9.00 uur en 9.30 uur, tussen 9.30 uur en 10.00 uur is het de beurt aan de 12 kilometer run, lopers voor de 8 kilometer starten tussen 10.00 uur en 10.15 uur. 

Wie liever wandelt, kan starten tussen 10.30 uur en 11.00 uur (21 kilometer), tussen 10.30 uur en 13 uur (8 en 12 kilometer). Om 18 uur moet elke deelnemer de finish bereikt hebben. 

Online inschrijven kan reeds via havenlandrun.be. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Dit weekend vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Met het terrein van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat als start- en aankomstplaats hebben wandelaars en lopers...

KALLO. Lopen in de natuur met de haven op de achtergrond. Dat is het concept van de allereerste Havenland Run & Walk op de linker scheldeoever op 3 en 4 november.  De Waaslandhaven is voor velen...