Temsese Nathalie Catthoor scoort op Europees kampioenschap Junior Agility in Hongarije

TEMSE. Op 17, 18 en 19 juli jl. vond in het Hongaarse Gyula het achtste Europees kampioenschap Junior Agility plaats. Eén van de Vlamingen, de 18-jarige Nathalie Catthoor uit Temse deed het er heel goed. Ze behaalde er goud, zilver en twee keer brons.  

Het kampioenschap bestond uit een hindernissenparcours. Bij de junioren haalde Catthoor met haar hond Fleece een gouden en een bronzen medaille in teamverband. Met haar hond Jess behaalde ze een zilveren medaille individueel en met Eira brons individueel. De vier Belgische teamleden waren geselecteerd door de twee Belgische bondscoaches.

Image
Nathalie Catthoor (links) als zilveren en bronzen medaillewinnaar in Hongarije
 

Nathalie Catthoor is, samen met haar moeder, lid van de Koninklijke Sint-Niklase Honden AfrichtingsClub (K.S.H.A.C.). Daar liep ze op 12-jarige leeftijd voor het eerst agility met haar Border Collie Fly. Na het overlijden van Fly en haar moeders hond Patch kreeg ze op 1 augustus 2005 haar eerste eigen hond: Fleece, één van de 7 pupjes van hun derde Border Collie Jess. Haar moeder hield het pupje Eira, waardoor het gezin opnieuw 3 honden kreeg. Na één jaar trainen nam Nathalie in 2007 deel aan het Europees Kampioenschap Junior Agility in Oostende. Ze behaalde er met Jess zilver in teamverband en kreeg de smaak van het wedstrijdlopen te pakken. In 2008 op het EK Junior in Monza (Italië) behaalde ze met Fleece 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille; Eira eindigde op de 12de plaats en Jess op de 34ste.  

Nathalie is heel blij met de medailles uit Hongarije, omdat de 3 honden elk minstens 1 medaille behaalden en omdat ze haar juniorperiode nu in schoonheid kan afsluiten. Nathalie wil dierenarts worden. (mb)