Irongirls stoomt vrouwen klaar voor triathlon

Image
96 Irongirls treden morgen aan in Brugge
VRASENE. Irongirls, met wortels in de Beverse deelgemeente Vrasene, coacht sportieve vrouwen tot ze klaar zijn om aan triathlonwedstrijden deel te nemen. In januari stonden meer dan 120 vrouwen voor de uitdaging om in 22 weken klaar te zijn voor een kwart traithlon. Tussen de trainingen door kregen ze een zwemloop en een achtste tiarthlon voorgeschoteld. Nu zijn ze klaar voor het grote werk. Morgen, zaterdag 20 juni, starten 96 Irongirls in Brugge om er 1000 meter te zwemmen, 45 kilometer te fietsen en 10 kilometer te lopen.

De 96 ‘ijzeren dames’ hopen tussen 2,5 en 4 uur nodig te hebben om het parcours af te leggen. Na de triahtlon in Brugge trainen de dames verder tot eind september. Ondertussen nemen ze deel aan vrouwvriendelijke wedstrijden in Vilvoorde , MrT Gent en Kappelle op den Bos.

Het project om vrouwen te coachen tot triathlonatleten blijkt zo succesvol dat er plannen zijn om een gelijkaardig project te starten in West-Vlaanderen. Daarvoor zoekt Irongirls naar coaches uit die regio. Irongirls heeft de ambitie om in elke provincie trainingen te voorzien.  Volgend jaar start in onze streek sowieso een nieuwe editie van ‘Start2triathlon’.

Wie meer over Irongirls wil weten, kan terecht op de website irongirls.be. (mb)

 

Lees ook:

Filippe De Borger uit Vrasene de oprichter van Irongirls.VRASENE/WAASLAND.Waaslander Filippe De Borger is op weg om geschiedenis te schrijven op vlak van de damessport. Hij is de oprichter van...

REGIO. Irongirls, de triathlon en duathlonclub voor vrouwen werkt sterk aan een tweede seizoen. 2009 was het startjaar voor de sportclub die exclusief voor vrouwen is voorbehouden. In zes...