Superteam Lokeren 2009: Sportieve happening voor alle Lokeraars

Image
De omgeving van het zwembad in Lokeren is het strijdtoneel voor Superteam 2009.
LOKEREN. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Lokerse Sportraad gaat deze op zaterdag 6 juni op zoek naar het ‘Superteam 2009’. Tijdens deze feestelijke manifestatie zullen alle ploegen onderworpen worden aan een tiental fysieke proeven, waaronder behendigheids-, snelheids- en krachtproeven, enkele op het water. Alle proeven vinden plaats in de nabijheid van de sporthal, het zwembad en het atletiekterrein langs de Sportlaan. Tijdens deze manifestatie is er randanimatie voor de kinderen en hopelijk heel wat spektakel voor de supporters! Inschrijven kan tot 31 mei.

De Lokerse Sportraad werd op 19 maart 1969 opgericht en viert dus dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Gesteund door forse subsidieverhogingen van de Vlaamse overheid, kon het stadsbestuur de sportraad van extra subsidies voorzien om de verjaardag te vieren. Dat doet de sportraad met verschillende evenementen zoals de Word Tai Chi Day van 25 april ll en een seniorendag voor de senioren van zestien omliggende gemeenten. Ook het vijf-landen-petanquetornooi komt naar Lokeren, nl. op 27 juni vanaf 10 uur aan de Oude Bruglaan, met deelnemers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. En op zaterdag 6 juni gaat Lokeren dus op zoek naar het Superteam 2009. Vroeger werd op 6 juni het kampioenschap van Lokeren verreden. Aangezien dit niet meer doorgaat, achtte de Sportraad het nuttig diezelfde datum nu voor ‘Superteam’ te reserveren, om zodoende niet in het vaarwater te komen van de vaste jaarlijkse programmatie voor activiteiten van andere verenigingen.

"De Sportraad is een zeer actieve raad. We hebben een zeer goed bestuur en we kunnen rekenen op heel wat medewerkers", zegt Eddy Nelis, al 20 jaar voorzitter van de sportraad. Hij vindt het zijn taak om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen: "Het geeft een goed gevoel om mensen, die moeilijk uit hun zetel komen, toch te motiveren aan sport te doen." Lokeren is volgens Eddy Nelis een zeer sportieve stad. "Elk jaar reiken we zo’n tachtigtal bekers uit aan sportmensen die elk op hun sportgebied een bepaalde titel hebben behaald", zegt hij tevreden.

nieuwe sportaccommodatie

Ter gelegenheid van het jubileum blikt Eddy Nelis ook vooruit: "Er is de bouw van de nieuwe sportaccommodatie die voor Lokeren heel belangrijk is. Bovendien zijn we één van de eerste steden met een sportbeleidsplan, waarbij de nadruk ligt op het opentrekken van de sport voor iedereen. We willen zoveel mogelijk mensen aan sport laten doen."

Superteam 2009

Het streven naar sport voor iedereen vinden we ook zeer nadrukkelijk terug in het familiaal karakter van de manifestatie op 6 juni. "We hopen dat zo’n 50 ploegen zich zullen aanmelden", zegt Nelis. Teams van zes personen mogen samengesteld zijn uit familieleden, leden van verenigingen, personeelsleden van bedrijven, leerlingen en/of leerkrachten van scholen, enz.. Deelnemende teams moeten samengesteld zijn uit o.a. één persoon van het andere geslacht, één persoon onder de 16 jaar en één persoon boven de 50 jaar. Bovendien moet elke lid in staat zijn om 25 meter te zwemmen. Ploegen die hier niet aan voldoen mogen deelnemen maar krijgen strafpunten aangerekend.

Alhoewel Eddy Nelis eerst nog wat geheimzinnig deed over de proeven die de superteams voorgeschoteld krijgen, lichtte hij uiteindelijk toch een tipje van de sluier: basketbal (precisieproef werpen), touwtrekken, lattenlopen (5 personen op 1 lat), estafettelopen (met kortere afstand van minimum 25 meter voor minder geoefende leden van een team), hindernislopen, hindernisfietsen, fietsen op rollen, voetbal (doelschieten naar verschillende gaten), alle 6 teamleden peddelen met de handen in één boot op de Durme, droogzwemmen in het zwembad.
Eerder had men ook bekeken om karabijnschieten en boogschieten in te lassen. De daarin gespecialiseerde verenigingen waren wel bereid om aan de organisatie mee te werken, maar de veiligheidsvoorschriften lieten spijtig genoeg niet toe om deze sporten ter plaatse langs te Sportlaan te beoefenen.

Inschrijven is gratis en kan nog tot en met 31 mei via sportraad-lokeren.be. Superteam 2009 start op zaterdag 6 juni om 10u30 aan het sportcomplex in de Sportlaan. De proeven worden afgelegd op het atletiekterrein, sporthal, de Durme en het zwembad. (jdw)

 

 

Lees ook:

REGIO. Pepsi onthulde op 16 januari welk internationaal talent in 2014 wordt samengebracht voor de opstelling binnen het Pepsi Voetbal Superteam. 19 internationale voetbaltoppers, uit 5 continenten,...

Superteam zou plaatsvinden op 6 juni in de omgeving van het zwembad.LOKEREN. Superteam, het sportevenement waarmee de Lokerse sportraad haar veertigste verjaardag wilde vieren, gaat niet door....