Evelien Cappaert en Jarno Van Guyse bij de 'Sportfiguren 2008'

Image
Frits Verstraeten die de verkiezing organiseerde vanuit de Sportraad.
STEKENE. In de parochiezaal te Kemzeke werd door de Sportraad en de sportdienst de jaarlijkse verkiezing van de sportfiguren 2008 georganiseerd. Het ging over de verkiezing van de jeugdsporter, de sportman, de sportclub en de sportvrijwilliger. Merkwaardig gegeven was wel dat er voor de verkiezing van 'Sportvrouw 2008' geen kandidaturen binnen kwamen. De verkiezing gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Stany de Rechter, sportschepen Réno Martens en de schepenen Johan Koppen en Nicole Van Duyse. Als eregast was Wereldtopscheidsrechter Franky De Moor uit Beveren present. Hij kwam boeiend vertellen over de Olympische Spelen in Peking waar hij als arbiter aanwezig was als één van de 8 Europeanen.

Na het welkomswoord van sportraadvoorzitter Frits Verstraeten, werd door schepen van sport Réno Martens, hulde gebracht aan zijn overleden voorganger Andre De Bliek die in 2008 overleed. Schepen Martens bekeek dan het sportgebeuren in zijn gemeente. Hij sprak in een zaal vol mensen die rond de sport actief zijnde ene als sportbeoefenaar, al of niet professioneel, de andere als organisator, als bestuurslid, trainer, medewerker. "Straks feliciteren wij de sportlaureaten, en terecht! Maar ook alle andere genomineerden verdienen onze waardering, want ook zij hebben hun sport beoefend, naar hun eigenste kunnen, ook zij zijn wellicht tot hun eigen, uiterste limiet gegaan. Maar naast de laureaten, naast de genomineerden hebben nog zovele anderen ‘aan sport gedaan’, en die verdienen eveneens onze sportieve waardering.", zei schepen Martens.

Image
Alle genomineerden en de prominenten van het gemeentebestuur.

De verkiezing van de jeugdsporter 2008 spitste zich vooral toe op de Judoclub Kemzeke die 4 van de 5 kandidaten leverde wat er op wees dat er in deze club echt jeugdtoppers zitten. Jammer genoeg konden zij niet aanwezig zijn omdat het daags voor het BK was en zij trainden voor die titelstrijd in Doornik. Het was coach Timothy Maes die hen op zijn best verving.
De genomineerden waren Evelien Cappaert, Pieter De Martelaere, Kelsey Verdurmen en Matteon Losapio. De 5de kandidaat was Kelly Verbraeken die in de discipline ‘Quad’ kampioen werd. De jury verkoos Evelien Cappaert tot ‘Jeugdsporter van het jaar 2008’

Evelien Cappaert (Judoclub Kemzeke)
Leeftijd: 14 jaar, meisje
Discipline: judo
Nationale tornooien
- 1ste plaats Provinciaal kampioenschap, Vlaams kampioenschap, scholenkampioenschap, beker der topjudoka’s, jeugdkampioenschap 2008 Izegem, beker Kempen-Herentals, beker van Deinze, Belgisch kampioen per ploeg en groen-blauw Lokeren.
- 2de plaats Belgisch kampioenschap
Internationale tornooien
- 1ste plaats Dutch open 2008 - Nederland Moins - Frankrijk Agglorex trofee - Lommel Venray - Nederland Open Wilrijk Thetford - Engeland Flanders judocup
- 2de plaats Bottrop - Duitsland
- 2de plaats Graz - Oostenrijk
- 2de plaats Holzwickede - Duitsland

Image
Evelien Cappaert werd ‘Jeugdsporter 2008’ maar kon wegens het BK judo niet aanwezig zijn. Het was Timothy Maes van Judoclub Kemzeke die de trofee in ontvangst nam.


Pieter De Martelaere (judoclub Kemzeke)
Leeftijd: 13 jaar, jongen
Discipline: judo
Nationale tornooien
- 1ste plaats Vlaams kampioenschap, beker van Oud Turnhout en beker van Deinze.
- 3de plaats Belgisch kampioenschap
- 3de plaats Belgsich kampioen per ploeg
Internationale tornooien
- 6de plaats Open Wilrijk
- 3de plaats Thetford - Engeland
- 9de plaats Flanders judocup

Kelsey Verdurmen (judoclub Kemzeke)
Leeftijd: 13 jaar, meisje.
Discipline: judo
Nationale tornooien
- 1ste plaats Provinciaal kampioenschap, beker van Oud Turnhout en Belgisch kampioen per ploeg
- 2de plaats Vlaams kampioenschap
- 3de plaats Belgisch kampioenschap
- 3de plaats beker der topjudoka’s
- 3de plaats groen-blauw Lokeren
Internationale tornooien:
- 3de plaats Thetford - Engeland
- 4de plaats Flanders judocup

Matteo Losapio (judoclub Kemzeke)
Leeftijd: 15 jaar, jongen
Discipline: judo
Nationale tornooien
- 2de plaats Provinciaal kampioenschap
- 5de plaats Vlaams kampioenschap
- 3de plaats beker van Oud Turnhout
- 3de plaats beker der topjudoka’s
- 3de plaats beker van Deinze
- 3de plaats groen-blauw te Lokeren
- 3de plaats grote prijs Evergem
- Behaalde 1ste DAN op 15-jarige leeftijd

Kelly Verbraeken
Leeftijd: 17 jaar, meisje
Discipline: Quad
Prestaties:
- Le Touquet: 72ste plaats met Nico Van Moer, MCLB Kampioen, Kampioen Oost-Vlaanderen en  FAM Kampioen (kampioen van alle motorbonden samen)

Voor de verkiezing van de ‘Sportman  van 2008’ waren er twee kandidaturen ingediend. Ze kwamen allebei uit de wielersport. Kris Janssens uit het mountainbiken en Jarno Van Guyse uit het wielrennen bij het team van Jong Vlaanderen. De titel ging naar Van Guyse die echter met de ploeg op stage was in Spanje. Het was zijn vriendin Jolien Van de Wiele die hem verving en de trofee in ontvangst nam. Jarno kreeg een karikatuur als herinnering. Hij volgde Pieter Cordeel op die vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Sportman 2007’ en eveneens uit het wielrennen kwam.

Kris Janssens
Discipline: Mountainbike
Prestaties:
- 24ste plaats Cape Epic in Zuid-Afrika, ondanks een zware valpartij
- 17de plaats Belgisch kampioenschap cross country
- 7de plaats Belgisch kampioenschap mountainbike
- 1ste plaats wedstrijd Waregem en Phillipeville
- 17de plaats Roc d’Azur

Image
De twee genomineerden voor ‘Sportman van het jaar’ met in naam van Jarno Van Guyse zijn vriendin Jolien Van de Wiele en Kris Janssens.
Jarno Van Guyse
Discipline: Wielrennen
Prestaties:
- 1ste plaats Tielt - Wingene, Dikkelvenne en Sinaai
- 3de plaats Rushesklassement Triptyque des monts et des chateaux
- 3de plaats Provinciaal kampioenschap tijdrijden
- 5de plaats Kemzeke Tromp
- 4de plaats Ster der beloften - Hove
- 6de plaats in derde rit Ronde van Luik
- 7de plaats in vijfde rit Ronde van Lerida - Spanje
- 8ste plaats Liedekerkske Pijl
- 9de plaats jongerenklassement van Ronde van Luik
- 9de plaats in tweede rit Ronde de Lerida - Spanje
- 11ste plaats in dered rit Ronde de Lerida - Spanje
- 13 de plaats op het Belgisch kampioenschap in La Roche

Image
Jarno Van Guyse won in 2008 in Sinaai

Image
De karikatuur voor Jarno Van Guyse, de sportman van het jaar.

Voor de titel van ‘Sportclub van het Jaar 2008’ waren er drie kandidaten. De volleybalclub Focus Kemzeke Stekene vertegenwoordigd door Wim Van Duyse, Voetbalclub Klauwaarts Kemzeke voorgesteld door voorzitter Dolf Dhooghe en Turnkring Reynaert van Etienne Van Guyse, een monument uit de vereniging want hij is er al 47 jaar bij.
De jury uit de sportraad verkoos de Turnkring Reynaert tot sportclub van het jaar.

Turnkring Reynaert
Verschillende gymnasten van deze club behaalden vorig jaar opmerkelijke resultaten in de disciplines
artistieke gymnastiek heren, artistieke gymnastiek dames en minitrampoline dames. In totaal verwierven ze 31 medailles, 18 daarvan waren goud

Image
Etienne Van Guyse ontvangt de trofee voor Tunrkring Reynaert, Sportclub van het jaar, uit handen van sportschepen Réno Martens..

Volleybal Focus Kemzeke-Stekene
De dames seniorenploeg A wonnen vorig jaar de beker Trofee de Doncker Oost-Vlaanderen.
De heren divisie bereikten de halve finale in 2 bekercompetities.
Tevens bestaat deze ploeg volledig uit eigen jeugdspelers en werden ze ook 2de in de competitie.

Voetball KVV Klauwaerts Kemzeke
KVV Klauwaerts Kemzeke werd kampioen in 2de provinciale reeks C.
Dit seizoen spelen ze dus opnieuw in eerste provinciale.

Image
De laureaten voor 2008: vooraan Jolien Van de Wiele voor Jarno Van Guyse, Etienne Vann Guyse voor Turnclub Reynaert, vrijwilliger Rita Maes en vrijwilliger Firmin Janssens. Achteraan sportraadvoorzitter Frits Verstraeten, burgemeester Stany De Rechter, sportschepen Réno Martens en eregast Franky De Moor.

Tenslotte werden ook de vrijwilligers 2008 gehuldigd. Bij de dames ging de eer naar Rita Maes van het Davidsfonds Kemzeke. Rita organiseert “Start to run” activiteiten bij het Davidsfonds van Kemzeke. In 2008 kwamen er ongeveer 40 joggers gemiddeld naar haar activiteit. Bij de heren was het Firmin Janssens van Judoclub Kwai Kemzeke die terecht de eer kreeg. Hij was immers lid van de club sedert het ontstaan in 1979. In 2009 viert hij naast het 30-jarige bestaan van de club, zelf zijn 30 jarig lidmaatschap ervan. Na afloop werd aan de genomineerden, de laureaten en alle genodigden een receptie aangeboden. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Het uitgewerkt gedicht wordt overhandigd aan weduwe De Bliek.STEKENE/KEMZEKE. Ter gelegenheid van de sportlaureatenhuldiging werd in Kemzeke hulde gebracht aan wijlen Andre De Bliek, die in 2008...

Schepen Réno Martens sprak over het sportbeleid in Stekene.STEKENE. Schepen van sport Réno Martens keek ter gelegenheid van de verkiezing van de sportfiguren 2008, diepen in het sportleven...