Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat je vanaf een bepaalde leeftijd je verjaardag niet meer viert en elk jaar snap ik het beter en beter. Soit, we zitten nog midden in onze dertiger jaren dus heel hard klagen gaan we ook niet doen. Op naar het feest dan maar! Hier in de Westerse wereld vieren we een verjaardag nogal traditioneel. Jongeren nemen op de dag van hun verjaardag snoepjes mee naar school en geven op woensdag- of zaterdagmiddag een verjaardagsfeestje voor hun favoriete vriendjes. Ben je wat ouder dan dan nodig je meestal wat familie of vrienden uit.

 

Lees meer...

Koken met kids: Koersen in de zetel

REGIO. Voor mij persoonlijk zijn het hoogdagen nu! Eerst de Ronde en de week erna Parijs-Roubaix. Voor een wielerliefhebber gaat er in het voorjaar niks boven die twee koersen. Mijn kinderen zijn natuurlijk nog klein maar ik probeer van ze van kleinsafaan de goede dingen van het leven bij te brengen en in mijn ogen is naar de koers kijken één van die dingen. Als ze wat groter zijn en effectief zelf al eens willen gaan fietsen is het nog beter natuurlijk. Een beetje lichaamsbeweging kan nooit kwaad. Voorlopig gebeurt alles nog van uit onze zetel en dat vind ik voorlopig ook best ok. Het moet ook allemaal niet te vlug gaan.

 

Lees meer...

Koken met kids: Op weekend met de beste saus van de wereld!

REGIO. Ik ben volop bezig met alles in te laden om op weekend te vertrekken. Samen met de grootouders gaan we namelijk naar één of ander park waar de kinderen (en wij ook) zich een weekendje volledig kunnen uitleven. In zo'n park kan je meestal wel eens een duik in het zwembad doen of rustig rondwandelen maar er is natuurlijk ook nog de innerlijke mens. Voor die innerlijke mens draag ik op weekend altijd mijn steentje bij. Jullie weten al dat ik een mens van tradities ben en één van die tradities is dat ik op weekend de beste spagetthi saus van de wereld meebreng.

 

Lees meer...

Koken met kids: Verloren aardbeien

REGIO. Na een strenge winter is het eindelijk zover: de eerste zon. En net zoals vorig jaar ziet het er naar uit dat we al vroeg op het jaar verwend gaan worden met zonnig en warm weer. Ons hoor je natuurlijk niet klagen want met de zon erbij is alles eens zo prettig! Die eerste zonnestralen doen me ook altijd al vooruit kijken en dromen van de rest van de zomer. Jullie weten het misschien niet maar ik woon in Melsele, aan de grens van het Waasland. Melsele is bij uitstek dé aardbeigemeente dus zomer betekent voor mij ook altijd verse aardbeien. Deze zomer is er trouwens een feesteditie van de Aardbeifeesten en ten gepaste tijden gaan we daar zeker nog eens op terugkomen. Voor vandaag wil ik jullie al even laten wegdromen van zuiderse temperaturen met onderstaand dessert.

 

Lees meer...

Koken met kids: Vrolijk Pasen!

REGIO. Vrolijk Pasen! Dat zal u de komende dagen wel meer horen. Als het een beetje meezit, zit u nu lekker thuis met de kinderen te genieten van een welverdiende Paasvakantie. Als u elke dagde baan op moet om te gaan werken, heeft u minder geluk maar kom, er zijn heel wat mensen thuis dus u kan veel vlotter rijden dan normaal. Paaseieren rapen, de paashaas, de Paasmis, enz.  Het is allemaal traditie en het hoort er allemaal bij. Niks mis mee! Persoonlijk hou ik wel van een beetje traditie. Neem nu bijvoorbeeld in het oosten van Nederland en in bepaalde delen van Duitsland. Daar wil de traditie dat men met Pasen grote paasvuren aansteekt. Wanneer men hiermee begonnen is, weet ik niet maar men doet het nog steeds vandaag de dag.

 

Lees meer...

Koken met kids: Volle maan

MELSELE. Wat een week he! Net als iedereen ben ook ik zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen in Zwitserland. Op zo'n moment lijkt lekker eten en recepten uitzoeken zo banaal. Bij deze wil ik dan ook aan alle slachtoffers en nabestaanden mijn medeleven betuigen. Hoe moeilijk het ook is, het leven voor ons gaat gewoon verder. Ik heb voor jullie zoals elke week een recept van de website gekozen maar op één of andere manier kan ik enkel het meest simpele kiezen. Misschien heeft het ook te maken met de naam, 'Volle Maan', klinkt misschien een beetje symbolisch.

 

Lees meer...