Waasland in beeld (5)

In Haasdonk werd reus Fons de Moppentapper gedoopt in het bijzijn van zijn ouders links Pastoor Dick Den Blauwen, Myriam Van Remoortere en rechts zijn meter Ann Cool en de peter Raoul Van Meirvenne. In het midden enige en echte Fons Moordtgat.

 

 

Image 

 

Zo zal reus Fons nog dikwijls neerkijken op het Verwilghenplein van Haasdonk Hij is de grootste reus van  de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Image

 

De elementen van de nieuwe Scheldebrug liggen er pas of de graffititekst hangt er al aan reliëfmuur van het landhoofd kant Temse. Een zin om iets te wijzen dat op de spuiters hun lever ligt. Maar we kunnen hen klasseren bij de vandalen. Er is volgens burgemeester De Rijck klacht ingediend tegen onbekenden. (Met dank voor de foto aan Temsebrug.be)

Image

 

De jonge kunstenaars die graffitischilderen mochten beoefenen op de blanke muren van het Jeugdcentrum Den Trechter in Zwijndrecht, hebben al schitterend werk afgeleverd.

 

Image 

 

Cultuurschepen Stijn Bogaert van Kruibeke stond in bewondering voor een beeld dat beeldhouwer Frans Heirbaut schiep van Fred Bervoets die in Zwijndrecht en Burcht vanaf volgend weekend een tentoonstelling krijgt op vier locaties in 'Bervoets Burchtse Jaren'. Schepen Bogaert komt er zeker op bezoek.

 

Image

 

Tijdens de hulde van 25 jaar Burgemeester Denert, werden ook feestkoekjes uitgedeeld. Het was een idee van Tine De Jonghe van de Dienst Onthaal van de gemeente. Er stonden teksten op: "Knuffel van uw Burgervader" en "Dank u voor 25 jaar vertrouwen".

 

Image

 

Burgemeester Denert en Tine De Jonghe op stap met een grote mand op het Onze-Lieve-Vrouwplein om de feestkoekjes uit te delen.

Image
(Foto’s: Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

HAASDONK. Komende zondag is de gemeente weer te klein want 'De Nachtvlinders' vliegen weer uit in een denderende stoet. Dit jaar nemen een 55-tal carnavalgroepen en wagens deel aan de...

Fons Moordtgat ter gelegenheid van de doop van zijn reus in september 2008. Hij overleed op maandag 20 juli 2009.HAASDONK. De Haasdonkse volksfiguur Fons Moordtgat is overleden. Hij is 81 jaar...

Dit is dan de levende reus Fons Moordtgat, in het gezelschap van Willy Blommaert, de vader van alle Nachtvlinders. HAASDONK. De 81-jarige Fons Moordtgat beleeft momenteel leuke dagen. Hij is...