Waasland in beeld (57)

REGIO. Wie door het Wase landschap wandelt, fiets of rijdt, ziet hier en daar wel eens wat opmerkelijk. Rolf Duchamps fietste de afgelopen dagen door Zwijndrecht, gewapend met een fototoestel en kwam terug met een paar leuke foto's. Heb je zelf wel iets leuks opgemerkt? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er wordt thans gewerkt aan de Beatrijslaan, dat is de weg van Burcht naar Linkeroever. De brede weg wordt fel versmald. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd.


De slagbomen en lichtinstallaties aan de tramsporen aan het Vredespark in Zwijndrecht, werken nog steeds niet. Dat is al jaren zo. Het is zeer merkwaardig dat er in de 21ste eeuw geen oplossing kan gegeven worden aan het probleem. Tot er eens een ongeval gebeurt, wat dan?
Een Zwijndrechtenaar heeft blijkbaar de veiligste manier om een fiets te parkeren uit zijn mouw geschud. Probeer die tweewieler maar eens te pikken!

De Burchtse Weel ligt er anderhalf jaar troosteloos stil bij. ’t Was in de beginne mooi om zien hoe bij hoogtij, het water binnen stroomde. Een nieuw natuurgebied in de maak. Plots was het gedaan. Na zoveel miljoenen kosten, bleek dat het ding bevuild was en ’t was gedaan met onder water zetten. Daar waar normaal ook water stond , is er weliswaar begroeiing gekomen: nieuwe natuur? In het midden is het water blijven staan zodat watervogels toch nog iets hebben...

Rolf Duchamps

 

Lees ook:

Waasland in beeld (64)

HAASDONK. Gisteren, zondag 18 maart, organiseerden de Haasdonkse Nachtvlinders hun 40ste carnavalstoet. Ondanks het koude winterweer tekenden heel wat carnavalsverenigingen present. Langsheen de...