Peuters beginnen te zingen

ZWIJNDRECHT. De Gezinsbond heeft weer het knappe initiatief genomen om 'Zingen met Peuters' te organiseren. Ze beginnen er aan op zaterdag 30 oktober om 11 u in het lokaal aan de Oude Pastorij Dorp Oost 42. Nadien wordt ook nog gezongen op zaterdag 20 november en zaterdag 18 december, ook telkens van 11 tot 12 uur.  In september was er reeds een introductieles en die bleek een succes te zijn.

Jonge kinderen vinden het heerlijk om te zingen en te bewegen, zeker als dat kan met andere kinderen van dezelfde leeftijd. En natuurlijk blijven de ouders en zelfs grootouders  niet aan de kant staan maar doen ze actief mee. De peuters tussen 24 maanden en 3 jaar komen zingen.
 
De Zwijndrechtse Gezinsbond: "De stem is het uitgelezen ‘instrument’ om peuters mee te nemen in de betoverende wereld van klank en muziek. Hierdoor ontstaat een communicatie, die de gesproken taal ver voor is. Stemspelletjes, stemimprovisaties, liedjes met gebruik van kleine instrumentjes en attributen, liedjes zonder woorden, vormen de basis van de workshop."

Peutertjes hebben ook vaak energie voor tien. Samen liedjes zingen of bewegen is dan net als voorlezen: een noodzakelijk rustpunt. Bovendien is het een uitstekende manier om die energie in goede banen te leiden. De workshop duurt één uur. Gedurende het eerste half uur wordt er samen met de kindjes en de ouders gezongen. Het tweede deel van de workshop richt zich tot de ouders. Zij krijgen info over het thema en tips om thuis samen met hun kindjes te zingen. De kindjes spelen ondertussen met instrumentjes of met een meegebracht ‘muziekdeken’ of voelkoffer.
Er werd ingeschreven voor 5 euro voor leden van de Gezinsbond of 10 euro voor niet-leden. (r.d.)