Gezocht: Levendige buurten

Image
Bond Moyson schenkt twee gratis buurtfeesten weg.
REGIO. Ziekenfonds Bons Boyson schenkt twee buurtinitiaven een gratis buurtfeest voor 100 personen. Een en ander heeft te maken de Europese Dag van de Buren waarin mensen wordt aangemoedigd om hun buren te leren kennen. Een buurtfeest, barbecue of andere intiatieven die de sociale cohesie binnen een buurt verhogen kunnen daarbij bijdragen.

"In heel wat buurten ontstaan er spontane initiatieven om de buurt leefbaarder en gezellig te maken. Denken we bijvoorbeeld aan buren die voor ouderen boodschappen doen, een wekelijkse spelnamiddag organiseren of de buurt jaarlijks optrommelen voor een buurtfeest of pannenkoekenbak. Die initiatieven willen wij leren kennen. De twee leukste, meest originele of pakkende belonen we met een gratis buurtfeest.", zegt Tom Bosman van Bond Moyson.

Wie een buurtfeest organiseert of wil organiseren, kan zich aanmelden op de website winjebuurtfeest.be of sturen een uitgebreide beschrijving naar Bond Moyson Oost-Vlaanderen, Dienst Marketing, Tramstraat 69, 9052 Zwijnaarde. De twee beste initiatieven die leven en gezelligheid brengen in de buurt worden beloond met een volledig gratis buurtfeest voor 100 personen met barbecue, hapjes, drank en muziek. Inschrijven kan nog tot maandag 10 mei om 23u59. De twee winnende buurtinitiatieven worden op 17 mei bekend gemaakt en genieten op vrijdag 28 mei of vrijdag 4 juni van een gratis buurtfeest. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat viert zondag haar tiende verjaardag met een buurtfeest voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrienden. Ook buurtbewoners zijn er welkom...

TEMSE. Buurtfeesten vinden steeds meer aantrek. De Steendonkstraat in Temse Velle doet het tweejaarlijks en kan steeds op heel wat belangstelling rekenen. Op zaterdag 27 juni genoten 125 bewoners...