'Hartelijke Groeten Aan Iedereen': Stefan Van Berlo zoekt sponsors

Image
Stefan Van Berlo in zijn winkel Bloem –Illusie aan Dorp West, vlakbij de tramhalte.
ZWIJNDRECHT. Florist Stefan Van Berlo uit de bloemenzaak Bloem -Illusie aan het Kerkplein, wil tegen begin maart voldoende sponsoring vinden om een project te kunnen uitwerken voor het één-programma van VRT, 'Hartelijke Groeten Aan Iedereen'. Het is een programma waarin Sofie Van Moll samen met één-kijkers een ‘gouden plaat’ samenstelt waarin de Vlaamse mensheid wordt voorgesteld aan buitenaard leven. Dat betekent dat ze die gouden plaat met een raket in de ruimte willen sturen. De titel 'Hartelijke groeten aan iedereen' verwijst naar de Nederlandstalige groet op de bekende gouden plaat van de NASA in de jaren 70 in het Pioneerprogramma.

Daarom dat Tom Waes momenteel op zoek is naar zo’n raket en daarbij komt hij vooral in Amerika terecht bij ESA en NASA. Veel meer van die lanceerders zijn er niet. In Rusland ja, maar daar is er hard geld voor nodig.

Stefan Van Berlo heeft een inzending gedaan die thuishoort in de categorie 'We zijn straf in...' in verband met floristen. Hij beantwoordde een oproep van VRT op televisie om een kandidatuur te stellen over iets waar je fier op kon zijn als Belg. Hij deed dat met fierheid op zijn werk als florist. Hij dacht daarbij aan Sint-Niklazenaar Daniël Ost, waardoor de Wase regio op wereldniveau toch heel hoog staat. Ook Stefan is een gedreven bloemenkunstenaar.

VRT reageerde op zijn kandidatuur en ze screenden zijn bedoeling en zijn kunnen. Ze lanceerden dan de idee of hij het zag zitten om het logo van 'Hartelijke Groeten Aan Iedereen' in ‘t groot met bloemen uit te werken in het centrum van Zwijndrecht. "Op zich wou ik dat zeker doen. Er is geen probleem om mensen te vinden om me daarbij te helpen. Het logo is een cirkel en dat kwam goed uit aan de rotonde hier in het Vredespark. VRT wou er dan een event rond opbouwen waarbij mensen dan zouden kunnen komen kijken. Ik verwacht dat daar veel volk voor want ze gaan dat via de televisie bekend maken"

Image
De cirkelvormige ruimte in het Vredespark waarin florist Stefan Van Berlo het logo van 'Hartelijke Groeten Aan Iedereen' wil uitwerken.
Het is natuurlijk afwachten of de nodige sponsors gevonden worden. VRT zal zelf ook meezoeken. De gemeente heeft de ruimte al ter beschikking gesteld. Het is de cirkelvormige arena met een doormeter van 20 meter, waarin 's zomers ook de optredens plaatsvinden. Daarin wil Stefan dan het logo uitwerken. Financiële ondersteuning van de gemeente is er niet maar staan wel achter het project. "Het origineel idee van de stunt zal voor de opname en de uitzending van dit programma veel bezoekers naar Zwijndrecht lokken", aldus Sarah Hellemans van de gemeentelijke administratie. Het geeft uitstraling aan de gemeente. Ze zal wel zorgen voor extra beveiliging door het plaatsen van nadarafsluiting en politiecontrole. Eigenlijk is dat ook een vorm van sponsoring.

Om het logo uit te werken is er een massa aan bloemen nodig. Dat kost geld. De kleueren van de bloemen zijn blauw, rood en wit. "Blauw is al niet evident om daar een bloem in te vinden", aldus Stefan, "Het enige dat je daar kan voor gebruiken zijn blauwe distels. Voor witte en rode bloemen heb je een enorme keus." Een echt ontwerp moest hij niet maken want het is zich gewoon houden aan het logo.

Maar wat nu eerst moet ingevuld worden is de financiële kant van de bloemenstunt. Om het financieel mogelijk te maken is hij op zoek naar een hoofdsponsor of medesponsoren. Wie de ambitie heeft om hoofdsponsor te worden, Kan op televisie wel een graantje mee pikken voor naambekendheid. Het bedrijf wordt immers bij de aftiteling van het programma op het scherm vermeld. Aan alle medesponsors biedt hij de mogelijkheid een verkoopstand in te huren op het dorpsplein of een reclameboodschap onder welke vorm ook uit te brengen. De huurprijs van een standplaats kost  100 euro.

Stefan Van Berlo

Stefan Van Berlo, afkomstig uit Vrasene baat Bloem-Illusie aan het Kerkplain in juli drie jaar uit. Daarvoor had hij ook al twee jaar een bloemenzaak in de Grote Kouterstraat in Vrasene. Zijn opleiding begon hij aan de

Image
Het logo van het één-programma 'Hartelijke Groeten Aan Iedereen'.
Tuinbouwschool te Sint-Niklaas waar hij zes jaar studeerde. Via stages in bloemenzaken rolde hij in de branche en volgde in Mechelen van nog een zevende jaar opleiding. "Met bloemen werken is een microbe en eens die je te pakken heeft doe je er mee verder ofwel is het er gedaan mee."

Hij nam deel aan studentenwedstrijden en andere uitdagingen en thans werkt hij voor vakbladen  en geeft demonstraties in binnen- en buitenland.  Stefan kan terugkijken op bloemenwerken in Frankrijk, Rusland, Italië en Groot-Brittannië. Wie in zijn winkel aan Dorp West 1 komt moet maar eens naar de display kijken die daar staat en waarin prachtige stukken van Stefan te zien zijn in de talloze tijdschriften, vakbladen of brochures. Hij is een creatief man met uitzonderlijk knappe ideeën en wat nog een meerwaarde geeft, is de grote uitstraling van liefde voor bloemen die hij naar de klanten kan overbrengen. De Wase regio en zelfs heel Vlaanderen mag fier zijn op floristen als deze Stefan Van Berlo, die uiteindelijk ook nationaal en internationaal scoort.

Nu maar duimen dat de sponsors de goede weg vinden om dit prachtig idee waar te maken in het Vredespark van Zwijndrecht. Sponsors kunnen zich alvast melden Stefan Van Berlo bij Bloem-illusie aan Dorp West 1 te Zwijndrecht of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03/296.37.25 (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Wie een bezoek bracht aan de bloemenzaak ‘Bloem-Illusie’ van Stefan Van Berlo aan Dorp West, vlakbij de kerk, zal wel weten dat dit geen gewone bloemenwinkel is. Het decoratief...