Nieuwe roman voor Wase schrijfster Greta Seghers

ImageWAASLAND. De Vlaams prozaschrijfsterGreta Seghers, in 1942 te Beveren geboren, brengt bij de uitgeverij 'De Arbeiderspers' van Antweren de nieuwe roman 'Memoriaal van de weduwe' uit. Ze zal het boek op zaterdag 8 november signeren op de Boekenbeurs.

 

Deze nieuwe roman is te lezen als een monologue intérieur in de vorm van een gesprek met iemand die geen antwoord meer geeft. Hoe verwerk je het verlies van de grote liefde van je leven? Greta Seghers is er in geslaagd door soms op nuchtere, soms op zeer emotionele wjze haar dagen te blijven delen met de man die ze goed kende.

In 'Memoriaal van de weduwe' worden de banden tussen de geliefden niet doorgesneden, alsof het de dood niet is gelukt tussen hen in te komen.

 

Greta Seghers studeerde Nederlands en geschiedenis, in welk laatste vak ze onderwijs gaf in Sint-Niklaas. Ze debuteerde in 1977 met de roman 'Afkeer van Faulkner', waarvoor ze de Yangprijs en de prijs van het beste debuut kreeg. De roman geeft een pessimistische kijk op de mens, die geneigd is zijn ziel te verkopen en ten onder gaat aan de verwevenheid van goed en kwaad.

Haar verhalenbundel 'Het blauwe meisje en de andere kleuren van de verschrikking' kwam er in 1980 en voor haar roman 'Ontregeling en misverstand' (1983) kreeg ze de Prijs van de provincie Oost-Vlaanderen.
 
De 'Memoriaal van de weduwe' is te koop in de boekhandel voor 19,95 euro en telt 312 pagina’s. (r.d.)