Nicole en Hugo concerteren bij tweejarig bestaan Klim-Op-Brazilie

BEVEREN. Op zondag 19 oktober om 20u zijn Nicole en Hugo, op uitnodiging van de actiegroep Klim-Op-Brazilië, te gast in het Cultureel Centrum Ter Vesten in Beveren. Zij brengen er een uniek en avondvullend concert met al hun successen van vroeger en nu, met o.m. het prachtige en pas gelauwerde lied 'Pastorale'.

Dit optreden van Nicole en Hugo valt samen met het tweejarige bestaan van Klim-Op-Brazilië, dat bekwame, maar onbemiddelde Braziliaanse jongeren de mogelijkheid biedt om in hun land hogeschool of universiteit te volgen.

In Brazilië werkt Piet Goossens uit Burcht al meer dan 40 jaar als  broeder-missionaris in één van de armste streken van Brazilië. "In die lange periode heeft hij samen met de mensen al een heel stuk weg afgelegd naar ontwikkeling en zelfontplooiing van de inlandse bevolking. Naast zijn sociale en pastorale taken, tracht mijn broer zich vooral in te zetten voor de opleiding van jonge intelligente mensen om hen in staat te stellen hun talenten in eigen land te laten renderen.", aldus Piet Goossens' zus Monique.

De broeder-missionaris  wordt er geconfronteerd met mensen die willen, maar niet kunnen studeren en dat is voor hem een dagelijkse, pijnlijke ervaring. De vraag naar hulp voor deze leergierige jongeren met studieambities die niet op financiële steun van hun ouders of familie kunnen rekenen, is dan ook bijzonder groot. "In het verleden konden de Broeders van O.L.Vrouw van Lourdes - of kortweg de Broeders van Oostakker - voor hun projecten in Brazilië een beroep doen op steun van grote hulporganisaties en van de congregatie zelf. Maar de jongste jaren geraken ook die bronnen stilaan opgedroogd, zodat ruimere hulp dringend nodig is", aldus zus Monique. 

Maar om dan toch voor hulp te kunnen zorgen namen, twee jaar geleden, enkele familieleden, confraters en vrienden van broeder Piet Goossens het initiatief voor de oprichting van de actiegroep Klim-Op-Brazilië met de bedoeling een aantal initiatieven te ontwikkelen die bijdragen tot de financiering van een fonds dat het project ‘Studiebeurzen Brazilië’ moet ondersteunen.

"Sinds de start van onze vereniging in september 2006, namen wij al heel wat initiatieven", verduidelijkt Monique Goossens, "Tot onze traditionele activiteiten behoren o.m. informatieavonden, allerlei concerten, acties in de scholen, wijnverkoop, een buffetontbijt naast andere drank- en eetfestijnen."

Dit keer gooien ze het eens over een andere boeg pakken uit  met een ontspannend, maar niettemin stijlvol concert met Vlaamse artiesten. Ze kwamen terecht bij Nicole en Hugo die in de herfst van hun carrière weer uitermate gewaardeerd worden door het grote publiek. Die waardering is vooral een gevolg van hun overwinning in het Eén-programma 'Zo is er maar één', dat hun Pastorale - oorspronkelijk gezongen door Liesbeth List en Ramses Shaffy - bekroonde als het beste Nederlandstalige lied.

Nicole en Hugo treden dus op zondag 19 oktober om 20u op in het Cultureel Centrum Ter Vesten in Beveren met een avondvullend concert. Naast hun Pastorale brengen zij in hun programma ‘Eeuwig Geluk’ al hun successen van vroeger en nu, zoals 'Baby Baby' uit 1973 en hun gelauwerd lied uit 1971, 'Goeiemorgen, morgen'. Het wordt een avond vol romantiek en poëzie, gebracht door twee topartiesten.

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het studiebeurzenproject van Klim-Op-Brazilië dat momenteel 11 intelligente maar onbemiddelde jongeren de kans geeft om verder te studeren aan hogeschool of universiteit.
Tickets voor het concert kosten 10 euro. Te verkrijgen bij: CC Ter Vesten, Gravenplein 2, 9120 Beveren - Tel: 03 750 10 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (rolf duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Binnen enkele dagen begint in Brazilië het WK-voetbal. De Rode Duivels zijn er, na hun overwinning tegen Zweden, klaar voor. Maar of Brazilië zelf klaar is voor het WK, is een andere vraag....

ZWIJNDRECHT. De  Gelijkekansenraad, Derdewereldraad en Cultuurraad in samenwerking met de gemeente, organiseren op zaterdag 28 augustus vanaf 15 uur op het kerkplein te Burcht weer "KLEUR". KLEUR...

SINT-GILLIS-WAAS. Het is uiteraard nog een hele poos wachten, maar het Oudercomité van de Vrije Basisschool 'De Klimop' van Hoogeinde heeft samen met WTV Sportief reeds een datum...

Geislane Da Silva Quaresma BEVEREN. Het studiebeurzenproject Klim-op-Brazilië verzameld fondsen om studiebeurzen te kunnen verlenen aan arme, maar bekwame jongeren uit de Brazliaanse deelstaat...

BEVEREN/HAMME. Voor het derde jaar na elkaar houdt Klim-Op-Brazilië in het najaar de nu al traditioneel geworden wijnverkoop ten voordele van zijn Studiebeurzenproject.- in Brazilië. Omdat...