Wase gemeenten betrokken bij uitreiking eerste boerderijcheque

WAASLAND/OOST-VLAANDEREN. Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de Provinciale Landbouwkamer voor Oost-Vlaanderen lanceren voor het eerst de boerderijcheque in et kader van het plattelandsproject 'Platteland in woord, beeld en spel'. Van de 18 oost-Vlaamse gemeenten die meededen zijn er vijf uit het Waasland met Beveren, Kruibeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas.

 

De boerderijcheque wordt uitgereikt in samenwerking met die 18 gemeenten waarbij naast de Wase ook horen:. Zulte, Destelbergen, Maldegem, Lochristi, Zottegem, Denderleeuw, Assenede,  Dendermonde, Laarne, Oosterzele, Geraardsbergen, Zwalm en Haaltert.

 

De deelnemende gemeenten schreven een scholenwedstrijd uit voor leerlingen van het 3de en 4de leerjaar met als thema 'ontwerp je eigen boerderijlaarzen'. De gemeenten beoordeelden de ingestuurde (kunst)werkjes en bepaalden de winnaars. De officiële bekendmaking van de winnaars vindt plaats op vrijdag 10 oktober om 15u bij fruitsappen Verhofstede, Nieuwe Baan 15 in Eksaarde. Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor Landbouw en Platteland, zal de boerderijcheques overhandigen aan de winnende klassen.


Een boerderijcheque heeft een waarde van 50 euro en kan besteed worden  aan een uniek Oost-Vlaams boerderijbezoek met de klas, te kiezen uit het veelzijdige aanbod op beleefdeboerderij.be. Alle geselecteerde land- en tuinbouwbedrijven zijn aangesloten bij één van de organisatoren landbouw- en plattelandseducatie.

Het gebeuren kadert ook bij het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: 'Europa investeert in zijn platteland'. (rolf duchamps)