Italiaanse week in november

ImageWAASLAND. Van 22 tot 28 november wordt zowel in Vlaanderen als in Nederland en Brussel een 'Italiaanse Week' georganiseerd. Niet zo mis want als we rondom ons kijken in de regio zijn er heel wat echte Italiaanse pizzeria's, Italiaanse ristorantes, Italiaanse delicatessenwinkels, maar ook invoerders en verdelers van Italiaanse producten zoals mode-artikelen, lifestyle-producten, auto's, enz. en die kunnen allemaal deelnemen. Elke 'Italiaanse firma' in Nederland, Vlaanderen en Brussel wil men onder de aandacht brengen.

 

De bedoeling is dat de deelnemende firma's gedurende de Italiaanse week net iets meer doen voor hun klanten, hun klanten eventueel zelfs een beetje in de watten leggen met Italiaanse charme.  Een Italiaanse 'dag van de klant'. Hierdoor kunnen de organisatoren van 'Va bene Cosi' aan het publiek laten merken hoe veel 'Italiaanse cultuur' er aanwezig is in ons land, hoe belangrijk de Italiaanse economie is. "We willen onze landgenoten laten kennismaken met dé Italiaanse kwaliteit, de lekkere Italiaanse wijnen en keuken, de mooie Italiaanse auto's, de prachtige Italiaanse mode en lifestyle.", luidt het.

 

Er wordt nu gewerkt aan een website waarop info zal komen over taallessen Italiaans, lessen Italiaans koken, de Italiaanse kranten, tijdschriften, radio en televisie, enkele aanbieders van vakantie -arrangementen in Italië, enkele aanbieders van vastgoed in Italië, enz.

 

Wie een evenement met een Italiaans karakter wil organiseren tijdens deze Italiaanse week, kan ook vermeld worden op onze websites. Zo is er in België o.a. al een Quiz over Italië gepland. De website voor Vlaanderen die  nu nog in de ontwikkelingsfase zit wordt: vabenecosi.be (rolf duchamps)