Testen sirenes civiele bescherming

KRUIBEKE. De elektronische sirenes die opgesteld staan in welbepaalde risico-zones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven, worden dagelijks getest op hun gebruiksklaarheid. Dit gebeurt via zogenaamde 'stille testen' die verlopen via het radionetwerk van de Civiele Bescherming en die niet hoorbaar zijn voor de bevolking.

 

Iedere trimester vinden er ook luide testen plaats die iets meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. Een luide test zal plaats vinden op donderdag 2 oktober tussen 8u45 en 10u15. Op dat ogenblik zal de sirene een nucleair alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers de gesproken boodschap "proefsignaal" weerklinken.

 

Voor Groot-Kruibeke zijn de sirenes geplaatst in Bazel op het oude gemeentehuis, in Rupelmonde op het oude gemeentehuis en in Kruibeke op het gemeentehuis.

 

Voor eventuele reacties of bijkomende informatie zal op 2 oktober e.k. vanaf 8 u. het gratis telefoonnummer 0800-94 113 ter beschikking zijn.(r.d.)