Gratis boodschappentas op boerenmarkt Sinaai

Image
De eerste 250 bezoekers van de boerenmarkt krijgen een duurzame boodschappentas van het stadsbestuur.
SINAAI. Al ruim 20 jaar is de Dries in Sinaai op zaterdagmiddag de plaats voor de wekelijkse boerenmarkt, waar landbouwers hun producten rechtstreeks aan de consument verkopen. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas geeft de boerenmarkt onder het motto 'Lekker dichtbij' een nieuwe impuls en daar profiteert de consument komende zaterdag van.

 

Wie op zaterdag 27 september naar de boerenmarkt in Sinaai trekt, maakt kans op een gratis duurzame boodschappentas die het stadsbestuur uitdeelt aan de eerste 250 bezoekers. Met de actie wil de stad de boerenmarkt, en daarmee de plaatselijke landbouw, promoten. "Een boerenmarkt biedt zeer veel voordelen. Op een boerenmarkt verkopen landbouwers hun eigen produkten rechtstreeks aan de verbruikers. De produkten zijn grotendeels afkomstig van en verwerkt op het eigen bedrijf en worden soms beperkt aangevuld met produkten van collega’s. De boerenmarktformule maakt duurzame landbouw in zelfstandige gezinsbedrijven leefbaar, door de korte ketenafzet ‘van boer tot bord’ lokaal te organiseren. Rechtstreekse verkoop is economisch voordelig voor boer én consument. Door het vermijden van nodeloos transport en extra verpakking is kopen op de boerenmarkt bovendien minder milieubelastend.", zegt schepen Jos De Meyer.

 

De actie met de boodschappentas wordt gecofinancierd door Europa, het Vlaams gewest en de provincie Oost-Vlaanderen.

 

De boerenmarkt begint om 13 uur en duurt tot 16 uur. Zaterdag 27 september is het meer dan de moeite om af te zakken naar Sinaai. Het is immers ook de dag van de 'nazomer van Sinaai' met ’s ochtends een jaarmarkt voor paarden en pony’s en rommelmarkt. Daarnaast zijn er diverse infostands en demonstraties: bijenhouderij, composteren, volkstuinen, boomchirurgie, kruiden en tuinplanten, kleinvee. In de namiddag is er kinderanimatie en een optreden van de kon. Harmonie Sint-Cecilia. (mb)