Openbare verkoop van 113 fietsen

Image
Het publiek wacht op de start van de verkoop. De belangstelling is groot.
BEVEREN. Het was een drukke bedoening, die fietsenverkoop van de gemeente Beveren in de gemeentelijke stelplaats aan de Europalaan. Toen de verkoop begon stonden er rond de 113 fietsen achter de nadarafsluiting meer dan 150 mensen te wachten om eventueel de koop van hun leven te doen. Namens de lokale politie leidde Eddy Deruelle de verkoop en wanneer die was afgerond bonkte de hamer op de tafel. Verkocht!

 

De fietsen kwamen allemaal uit de 'gevonden wereld' en werden minstens 6 maanden bijgehouden door de politie. Daarvoor is er aan de Gasdam een speciale container voorzien. Vandaar werden de tweewielers dan overgebracht naar een loods in de Europalaan waar ze onder de gewaardeerde leiding van Roland Thoen, allemaal zeer netjes werden opgesteld.


In de voormiddag kwamen al een zestigtal mensen een kijkje nemen. En voor twee was het misschien de gelukkigste voormiddag van het jaar want ze vonden er zowaar hun eigen fiets terug. Dat is natuurlijk 'chance hebben'.

 

Naast de fietsen stonden ook 7 bromfietsen. Die werden verkocht als alle fietsen aan de man of de

Image
Roland Thoen die voor de 25ste keer de fietsen aan de man of de vrouw bracht voor de gemeente Beveren.
vrouw waren gebracht. En van de gelegenheid van de fietsenverkoop werd ook gebruik gemaakt om twee drukfonteinen of waterverdelers openbaar te verkoppen. Het waren standjes van ruim een meter hoog waar dan bidons met water in kunnen. Gevonden in het havengebied en nu verkocht in Beveren dorp.

 

De te verkopen fietsen werden ingesteld op 2 euro en dan kon er op geboden worden met minstens 2 euro meer. "Wie langst volhoudt, heeft hem", besloot Eddy Deruelle en hij begon er aan. De eerste fiets ging 45 euro.


Voor wie de fietsenverkoop elk jaar een feest i,s heet Roland Thoen. "’t Is hier vandaag een jubileum voor mij. Ik doe het voor de 25ste keer", sprak de conciërge van de Europalaan, reeds 33 jaar werkt hij aan de gemeente. Dit jaar heeft hij voor de verkoop zijn toffe collega Ronny Noens, ook de kans gegeven om met een te koop aangeboden fiets in de arena te gaan staan. Ze deden het dus afwisselend. Roland- en dat is toch merkwaardig in deze tijd- droeg een goeie, ouwe stofjas

Image
De tafel der officiëlen: vlnr Eddy Deruelle, schepen Raf Van Roeyen, gemeenteontvanger Hugo Maes en zijn secretaresse.
zoals de schoolmeesters er vroeger op school ook droegen. Een ‘frakvoorschoot’ noemden ze die ook. Zo stonden Roland en Ronny een ganse namiddag voor de administratietafel van de officiële verkopers, aangevoerd door schepen Raf Van Roeyen en ook de gemeenteontvanger Hugo Maes had er wel wat schrijfwerk te verrichten. Een goede zaak voor zijn kas, de gemeentekas.

 

De fietsenverkoop wordt elk jaar bijzonder druk bezocht. "We doen telkens in deze periode, net voor het begin van het academiejaar van de studenten. Dan kunnen ze hier nog een fiets kopen…", wist de schepen nog te zeggen. Maar studenten, neen die hebben we daar niet (zoveel) gezien. Of hadden ze hun ma, pa, pit of peteren gestuurd?(ROLF DUCHAMPS)