Bekers uitgereikt van de Gemeentedag

BURCHT/ZWIJNDRECHT. In de cafétaria van De Wallen in Burcht werden de bekers uitgereikt aan de laureaten van de 'Gemeentedag 2008'. Dat  is een sportevenement waar meer volks sporten aan bod komen. Het is een uitstekend initiatief van de gemeentelijke sportdienst om ook de deelnemers van die sporten eens in de belangstelling te plaatsen. De proclamatie werd bijgewoond door de schepenen Kris Herremans, Ann Van Damme en de raadsleden Ronny Dobbeleir, Walter De Wulf en Bruno Bijl. Het geheel werd geleid door de sportfunctionaris, Annemie Van Mieghem.

 

Schepen van sport Kris Herremans, bedankte de organisaties en de vele mensen die ingingen op het aanbod. Eerst mochten al de deelnemende verenigingen een trofee in ontvangst nemen als herinnering. Daarna werden de bekers uitgereikt aan de kampioenen in de verschillende disciplines.


In het boogschieten waren dat bij de heren: Ron Smet, bnpij de dames Patricia Weemaes, bij de jeugd Jeffrey Heyrman en Sacha Goldberg en bij de miniemen werd Sam Slaets de winnaar.

 

In het tafeltennis, georganiseerd door TTK Zwijndrecht, werd Gio Vermeulen winnaar bij de -18 jarigen en Pieter De Witte bij de ouderen.

 

In het pierbollen werd Pierre Van Geeteruyen kampioen met 44 p 2. Cécil Van Hal 43 p 3. François Meersman 42 p. 4. Germaine Staes 41 p 5. André Vermeulen 34 p 6. gelijk: Vicky Van Vossel, Jerome Volchriet, Patrick Schepens, Guido Baeten en Betsy De Graeve 33 p.

 

In het biljarten gingen de bekers naar Pierre Smolders (laag) en Gilbert De Vriendt (hoog)

 

Voor de volksspelen werd er gestreden tussen de Terlochtvrienden, de Vriendenkring van de Civiele bescherming en de Seefhoekvrienden. De kampioen werd Danny Robert.

 

Tenslotte waren er nog duivenspelingen in de Bond van Burcht en de Quiévrainbond van Zwijndrecht. In Burcht won Gust Joosten zowel bij de oude als bij de jonge. In Zwijndrecht won Roger Cavens bij de oude en Ronny Heynderickx bij de jonge.

 

Image
De laureaten van de Gemeentedag 2008.
 

 

Aan alle aanwezigen werd een drink aangeboden. (ROLF DUCHAMPS)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Het tafeltenniskampioenschap van de Gemeentedag was een organisatie van TTK Zwijndrecht en werd gespeeld in hun lokaal in de Sint-Martinusschool in de Idsteinlaan. De deelnemers waren...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Zoals elk jaar worden er heel wat sportactiviteiten georganiseerd in het kader van de ‘gemeentedag’. Reeds op vrijdag 27 augustus wordt gestart met het biljartkampioenschap...

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De 'Gemeentedag' is een jaarlijks weerkerend gebeuren waarbij allerlei sporten extra in de schijnwerper worden geplaatst. Naast het biljartkampioenschap van Burcht staan ook...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De jaarlijkse gemeentedag richt zich niet alleen naar de biljartsport. Er zijn heel wat meer activiteiten in het kader van de 'Gemeentedag'. Op zaterdag 4 september wordt het...