Verbetering uurregeling voor bus naar Kallo

BEVEREN/KALLO.In juni van dit jaar heef Bruno Stevenheydens (Vlaams Belang) bj het gemeentebestuur aangedrongen om wat te doen aan de dienstverlening van de bus van De Lijn naar Kallo en ook vanuit de polderdorpen Verrebroek en Kieldrecht naar Beveren. Ook in het voorjaar van 2007 kaartte Stevenheydens de gebrekkige dienstverlening van De Lijn van en naar Kallo reeds aan bij het gemeentebestuur.

 

In het weekend en voornamelijk op zondag is de dienstverlening van De Lijn vanuit Kieldrecht en Verrebroek naar Beveren en naar St-Niklaas minimaal. Naar St-Niklaas is er zondags maar 6 keer een bus, waarvan slechts één rit in de voormiddag. Naar Beveren zijn er 10 ritten, maar ook slechts 1 in de voormiddag.

 

Het gemeentebestuur liet nu weten dat De Lijn haar dienstregeling voor Kallo vanaf 14 december 2008 beter zal afstemmen op de begin- en einduren van de scholen in Beveren. Kallo krijgt ook een betere verbinding met Antwerpen.
Voor Verrebroek en Kieldrecht, waar de dienstregeling vooral in het weekend gebrekkig is, worden  geen aanpassingen voorzien. (r.d.)