Leon Reyns en Maria Santon vieren diamant

Image
Maria en Leon bij de viering van hun gouden jubileum in 1998
KALLO.Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober is het weer feest in Kallo want Leon Reyns en Maria Santon uit de Fabriekstraat zijn dan 60 jaar gehuwd. Met Leon Reyns kent de gemeente Kallo een figuur die door iedereen gekend is en vooral een figuur die voor dit dorp enorm veel betekend heeft. En dat zijn ze in Kallo zeker niet vergeten.

 

Het gouden huwelijksjubileum, 10 jaar geleden, werd ook al een onvergetelijke feestdag. Met paard en koets reden ze doorheen het dorp en daarbij werden ze begeleid door de muziekvereniging. Op het gemeentehuis wachtte hen ook een reuze -ontvangst. Een gemeentehuis waar Leon Reyns uren heeft gesleten want hij was er, vóór de fusie der gemeenten in 1977, schepen voor de CVP. Hij was er dus ook een beetje thuis.

 

Meer dan tien jaar was Leon Reyns schepen en even lang ook OCMW-voorzitter. Eigenlijk was hij  voorzitter van zowat alle verenigingen en organisaties van Kallo die waren gegroeid uit de christelijk zuil van de CVP of CD&V nu. Hij was trouwens medestichter van die partij in Kallo. Maar ook in het ACW, ACV, KWB, KBG, Bond Grote en Jonge Gezinnen, de Muziekmaatschappij Sint-Cecilia en nog andere was hij de leidsman.
 
Wie hem uit de politiek niet kende, deed dat weer vanuit zijn functie van organisator én voorzitter van de toenmalige 'Melk- en Suikerfeesten'. Leon speelde ook meer dan 20 jaar toneel, is al meer dan 40 jaar actief in het kerkelijk zangkoor. Moeder Maria was een zorgzame moeder voor manlief en kinderen.,maar was eveneens actief lid in de vrouwenbeweging KAV. Het gezin telt momenteel 6 gehuwde kinderen  waarvan samen 15 kleinkinderen  en 11 achterkleinkinderen waarvan 7 viergeslachten. Je moet het maar kunnen!

 

Image
Tien jaar terug in de tijd: het gezin Reyns op het gouden jubileum.
 

 

Het wordt dus nu een tweedaags feest:
Zaterdag 4 oktober  om 13u45 Samenkomst van de familie in de ouderlijke woning Fabriekstraat 88 in Kallo. Daarna omstreeks 14u vertrek in Karavaan optocht naar de kerk. Om 14u30 Eucharistieviering diamanten bruiloft.
Om 15u15  Plechtige ontvangst op gemeentehuis van Kallo door burgemeester en schepenen met aansluitend  receptie voor +/- 120 genodigden.

 

Zondag 5 oktober 2008
Om 12u30 u in Hof Van Keulen in de Fabriekstraat groot familiefeest met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, nonkels, tantes, neven en nichten,vrienden en kennissen.(Rolf Duchamps)