Samenwerking met 'Spoor Twee'

Image
Spoor Twee onderhoudt ook de haag tussen fietspad en rijweg in de Molenstraat.
KRUIBEKE. De vzw 'Spoor Twee' zit in een samenwerkingsovereenkomst  met de gemeente Kruibeke. Deze overeenkomst kadert in 'Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling, 2008 - 2013', waarbij de gemeenten beroep kunnen doen op ondernemingen uit de sociale wereld. Bij hen worden twee doelstellingen voor ogen gehouden: zorgen voor tewerkstelling van doelgroepwerknemers én actief zorg dragen voor het leefmilieu.

 

In Hamme in de Spoorwegstraat is de vereniging 'Spoor Twee' gevestigd. Zes ploegen met uitvalsbasis in Hamme en Wetteren voeren werken uit in opdracht van lokale besturen zoals nu Kruibeke en ook reeds in Hamme en Lokeren. Aanleggen en onderhouden van groenzones in ruilverkavelingen, bos- en natuurgebieden, bufferzones,…
Hun werk bestaat uit aanleg en onderhoud van fiets- en wandelroutes, toeristische groene zones, van sport- en recreatiezones, parken en woonwijken. Geïntegreerde onkruidbestrijding met gespecialiseerde technieken en uitrusting!


Herstellingswerken aan voetpaden, fietspaden, bewegwijzering, verlichting. straatbeeldverfraiing, zwerfvuilacties

Kruibeke sloot er een overeenkomst mee af voor het onderhoud van het openbaar domein en dan wel rond de manuele en mechanische onkruid bestrijding in Hof in de Kerckhoek, de haag tussen het fietspad en de rijbaan in de Molenstraat/Beverenstraat, de groenzone in de Galgenstraat die grenst aan de terreinen van Argex, op de 3 begraafplaatsen en tenslotte ook lang de gewestweg N419.

 

Voor deze diensten betaalt de gemeente 17,5 euro per uur maar daarin zijn alle kosten begrepen zoals verplaatsingen, machines e.d. Er komt nog wel BTW bij. De gemeente Kruibeke ging de overeenkomst aan voor 600 uren of 10.500 euro.(r.d.)