Michiel op weg naar Compostella

DE KLINGE. Michiel van Bokhoven is vrijdagmorgen in alle stilte vertrokken naar Santago de Compostella. De sportieve kunstenaar-ergotherapeut maakt de sponsorfietstocht ten voordele van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Vrijdag wuifde z’ijn naaste familie hem in alle vroegte uit voor de zware tocht. Hij probeert regelmatig het thuisfront op de hoogte te houden van z’n avontuur.

 

Image
Vrijdagochtend vertrok Michiel in alle vroegte naar Santiago de Compostella. Zijn naaste familie wuift hem uit.

 

Vrijdag had hij na 7 uur fietsen ‘op het gemak’ 155 kilometer afgelegd. Vanuit De Klinge reed hij richting Temse, om via de Scheldebrug naar Mechelen te fietsen. Daar bezocht om half tien de kathedraal. Het weer zit ‘m niet mee: even voor Aarschot kreeg Michiel een flinke regenbui te verwerken maar komt toch rond het middaguur aan in Scherpenheuvel. Daar werd z’n fiets tijdens een deugdoende babbel gewijd. Dan fietst hij via Diest en Herk de Stad naar Hasselt  en zo Diepenbeek en Bilzen, alwaar een koffie opwarmertje aan het station met nog 15 kilometer te gaan. Om 15 uur arriveerde Michiel in Maastricht, waar hij de stad bezocht en bij zijn broer Frans kon uitrusten van de eerste dag.

 

Zaterdag stond een rit van 120 kilometer op het programma. Hij vertrok rond  rond 8 uur vertrokken. Alles was wit bevroren. De tocht ging eerst richting Bastogne, dan via lange hellingen langs het dal van de Semois naar Orval. Vandaag geen regen, wel een kille oostenwind. ’s Avonds sliep ie in de abdij van Orval, op een kamer met uitzicht op de brouwerij. Gisteren ging de rit richting Chalons en Champagne. (mb)

 

 

Lees ook:

DE KLINGE. Michiel Van Bokhoven, die op 15 september per fiets vertrok naar Santiago de Compostella, is daar donderdagnamiddag aangekomen. Michiel liet zijn fietstocht sponsoren ten voordele van de...