Berichten uit de politiezone Sint-Gillis-Waas - Stekene (15-09-2008)

SINT-GILLIS-WAAS. Zaterdagochtend moest een tractor in de Kloosterstraat danig uitwijken dat hij een verkeersbord en twee omheiningen raakte.

 

Zondagochtend bleek bij een controle in de Potterstraat dat een voertuig niet verzekerd was. De bestuurster van het voertuig kon evenmin een geldig inschrijvings- en keuringsbewijs voorleggen. De vrouw reed rond met een voorlopig rijbewijs en hield zich niet aan de voorwaarden. De politie nam het voertuig in beslag.

 

Maandagnacht, iets na middernacht, verloor een motorfietsbestuurder in de Baarstraat de controle over z’n stuur. De man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 

STEKENE.  Zaterdagnacht, iets voor 1 uur, betrapte de politie een bestuurder op het rijden onder invloed. De man blies positief bij een ademtest en moest z’n rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

 

Zondagmiddag reed een bestuurder in het Riet tegen een geparkeerd voertuig en pleegde vluchtmisdrijf. 

 

 

Tussen 8 en 14 september spendeerde de politie 21 uur aan snelheidscontroles. Daarbij werden 4100 voertuigen gecontroleerd en 134 geflitst. Eén bestuurder reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen. Twaalf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Elf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor hinderlijk en foutief parkeren en een bestuurder kreeg er eentje voor inbreuken tegen de gordeldracht.

Daarnaast schreef de politie processen-verbaal uit voor defecte lichten, keuring en reproductie nummerplaat (1), voor keuring, verzekering, inschrijving en schending van voorwaarden voorlopig rijbewijs (1), voor keuring (2), voor bevuilen wegdek (1)
(mb)