13de Brugfeesten met markt

VRASENE. Tijdens het weekend van vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september worden de Brugfeesten weer georganiseerd. Dat is reeds voor de 13de keer en in de rij der feesten in Beveren beginnen de Brugfeesten een vooraanstaande plaats in te nemen. Er zal ook dit jaar weer heel wat te beleven zijn in de Brugstraat waar telkens een grote, gezellige tent in de straat wordt opgesteld.

 

Diverse artiesten maken hun opwachting op deze feesten waarvan de organisatie in handen is van de Brugvrienden met voorzitter Alex Rijckaert en de bestuursleden Marc De Smit, Robert Bormans, Kurt Van Overtveldt, Dries Soetens, Luc Van de Vijver en Marc Van Hoylandt. 

 

Woordvoerder Marc Van Hoylandt geeft tekst en uitleg bij de feesten: "De bedoeling was om in Vrasene ook feesten te brengen, maar dan op hun eigen wijze, door aan de hand van een goed programma mensen dichter bij elkaar te brengen.  Na het wegvallen van voorzitter Omer Vercauteren hebben we alles in eigen handen moeten nemen om de praktische kant van deze feesten te regelen. Vandaar dat we Omer zeker opnieuw in onze herinnering zullen meedragen."  De Brugvrienden komen trouwens ook naar buiten door het inrichten van een wielerwedstrijd ter gelegenheid van Vrasene-kermis.

 

Dat het comité er zich volop blijft achter zetten, bewijst het degelijke programma dat zo rtjk is samengesteld dat iedereen er wel aan zijn trekken komt.  De gemeente Beveren springt financieel en materieel bij om de organisatiekosten en -inspanningen wat eenvoudiger te maken. Bovendien draait alles hier nog rond vrijwilligers en mensen die de Brugvrienden graag bijspringen om een handje te helpen. 

 

Het is de tweede keer dat er op vrijdag 19 september een quiz zal zijn.  Vanaf  20u kan men er terecht voor de Drinky and the Brain grote familiequiz, een organisatie in handen van de KLJ, Chiro, KSA en Brugvrienden.  Maar het is vooral de samenhorigheid van de drie jeugdverenigingen die een surplus geeft aan deze organisatie.  Vroeger was er op de vrijdagavond een fuif, maar de buurt zal de geluidsnorm van de quiz zeker meer waarderen!

 

Op zaterdag 20 september komt de jeugd aan zijn trekken.  Er is kinderanimatie met een knotsgekke kindershow van clown Rocky. Van 15 uur af is de toegang gratis. De barbecue loopt van 17u30 tot 20u. Inschrijven kan in café ’t Sleutelhof in de Brugstraat.
 
Vanaf 20u volgt dan het Brugskensbal, zodat de zaterdagavond ook wat meer avondvullend is en er ook een andere noot aan het geheel wordt gegeven.  Op het programma staan optredens van de PVH Comedy Show, een show vol humor. Later op de avond zijn er 'The Swinging Revivals' met hun spetterende discoshow. DJ Tropical zorgt ervoor dat de laatste deuntjes zullen uitdeinen. 

 

Op zondag 21 september komt de vedettenparade er aan. Op de Brugfeesten proberen ze de toegang zoveel mogelijk gratis te houden.  Maar artiesten vragen kost natuurlijk handenvol geld en op zondag 21 september wordt er dan ook een kleine toegangsprijs van 6 euro gevraagd. 


Vanaf 14u30 uur start er een vedettenparade met Marco Kimsen (Elvis-imitator), The Beatles Revival Band, Kevin Kenzo zingt André Hazes,  en Willy Sommers zorgt dan nog voor hét van hét. De presentatie is in handen van Mike Dreamer (alias Patrick De Paepe). 

 

Image


Kaarten en inlichtingen op brugvrienden.be.  Maar ook voorverkoop op volgende adressen: kapsalon Nancy, Brugstraat 34 - tel. 03/755 38 22 en café ’t Sleutelhof, Brugstraat 39 - tel. 03/755 48 60. 

 

eerste Brugskenmarkt

 

De Brugvrienden hebben eveneens gedacht aan een nieuwe activiteit, met name de eerste Brugskensmarkt. Op zaterdag 20 september van 8 tot 16u gaat deze door in de verkeersvrije Brugstraat. De deelname is volledig gratis. Er moet wel een waarborg van 10 euro worden betaald met vermelding van de naam van het kraam en de lengte.


Info bij Alex Rijckaert, Brugstraat 20 in Vrasene - GSM 0473/473 485 en rekeningnummer 751-0044264-72.  (ROLF DUCHAMPS)