Vlaams Belang naar gouverneur voor Jaarrekening OCMW 2007

LOKEREN. Daar waar goedkeuring van de OCMW-jaarrekening een taak is van het OCMW-bestuur zelf, blijft de rol van de gemeenteraad in dat verband beperkt tot een gewone aktename. Toch was de fractie Vlaams Belang in de Lokerse gemeenteraad van oordeel dat de gemeenteraadsleden tekort gedaan werd. Het exemplaar van de OCMW-jaarrekening bevatte immers twee blanco bladzijden op de plaats waar het verslag van de voorzitter hoort te zitten.

 

OCMW-voorzitter De Block wees er echter op dat genoemd verslag, in overeenstemming met de desbetreffende regelgeving, beschikbaar gesteld is bij de bespreking door de OCMW-raad, maar niet in versie welke voorheen aan de gemeenteraadsleden bezorgd werd. Tijdens die OCMW-raadsvergadering werd de jaarrekening trouwen ook door Vlaams Belang goedgekeurd.

 

Toch bleef de gemeentraadsfractie van Vlaams Belang, bij monde van fractieleider Werner Marginet, erbij dat ook de gemeenteraadsleden recht hadden op een volledig dossier, inclusief het verslag van de OCMW-voorzitter.
Vlaams Belang heeft de kwestie dan ook aangekaart bij de Gouverneur, maar OCMW-voorzitter De Block bleef er gerust in dat het antwoord hem in het gelijk zal stellen.

 

Wat de jaarrekening zelf betreft: in 2007 bedroeg de gemeentelijke toelage aan het OCMW 3.381.505 euro. (jdw)