Weer veejaarmarkt in oktober

Image
Vorig jaar kende de veejaarmarkt pech met het weer. Hopelijk wordt het op maandag 6 oktober beter.
ZWIJNDRECHT. Uit gans het waasland komen de veehouders naar de jaarlijkse veemarkt van Zwijndrecht die ter gelegenheid van de oktober-kermis door het gemeentebestuur wordt georganiseerd. Dit jaar vindt ze plaats op maandag 6 oktober van 9 tot 13u op de parking voor en naast de sporthal in de Fortlaan.

 

Dat de Zwijndrechtse veejaarmarkt een vrij belangrijke is blijkt uit de cijfers van het aantal aanwezige dieren. Vorig jaar waren er in totaal 359 dieren aanwezig. Daarbij maar liefst 53 labeurpaarden, 69 zadelpaarden, 92 pony’s en 22 ezels. Het hoornvee met koeien, vaarzen en de dikbillen, waren met 123.

Toch mag maar met maximum 25 dieren per eigenaar worden ingeschreven. Voor een eerste prijs bij zowel paarden als koeien, kan maximum 25 euro verdiend worden. Het gemeentebestuur voorziet in totaal toch ruim 4000 euro voor de veejaarmarkt.

 

Het bijzondere aan deze veeprijskamp is ook dat er meerdere nevenactiviteiten zijn en randanimatie is. Zo kunnen kinderen gratis ritten met de huifkar  maken via Sporthal - Statiestraat - Fortlaan - Parking Sporthal. Er worden ook oude ambachten gedemonstreerd en hoeveproducten worden er aan de man gebracht. Het Veejaarmarktcomité wil cafés en verenigingen de mogelijkheid te geven om een drank- of snackstand in te richten rond de sporthal. De Zwijndrechtse Saxofoonfanfare is al jaren een vaste standhouder. De standplaatsen zijn gratis. Gevraagd wordt om een stand of tentje op te stellen van 3m bij 3m. Kandidaturen kunnen nu schriftelijk worden binnengebracht op de Dienst Middenstand en Lokale Economie, Binnenplein 1. Op basis van de inschrijvingen zal het schepencollege de standplaatsen toewijzen. (Rolf Duchamps)