Sint-Niklase dag te Blankenberge in trek

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase dag in Blankenberge blijkt erg populair te zijn. Het aanbod is dan ook niet mis: een maaltijdcheque ter waarde van 7,50 euro, een drankbonnetje, de treinrit heen en terug vanuit Sint-Niklaas en een lotje voor deelname aan de wedstrijd waarmee tientallen gastronomische arrangementen in Blankenberge te winnen zijn. De hoofdprijs is een luxueus casinoweekend aan de kust.

De stad promoot de twintigste editie van 'haar' dagtrip naar Blankenberge van 3 augustus met een postkaartenactie. De laatste dagen is de vraag naar de kaart opmerkelijk toegenomen. Een bewijs dat het toerisme in de ballonstad een versnelling hoger gaat? De trip kent ook steeds meer succes bij houders van een kansenpas, die genieten van een aantrekkelijke korting op de basisprijs. Zij betalen 10 euro. Alle anderen kunnen voor 16 euro een dagje naar zee. Kinderen, jonger dan 12 jaar, mogen zelfs gratis mee. Dat maakt het voor gezinnen extra aantrekkelijk. Er zijn nog tickets beschikbaar bij de dienst Toerisme van de stad.

De dienst Toerisme en het stadsarchief organiseren naar aanleiding van deze twintigste editie de actie 'Sint-Niklaas-aan-zee'. Een speciaal ontworpen retro-postkaart roept de Sint-niklazenaar op om eigen foto’s van vroegere edities van de Sint-Niklase dag in Blankenberge binnen te brengen. De verzamelde foto’s worden in de zomer van 2009 tentoongesteld op een dubbeltentoonstelling. Wie een foto instuurt, maakt kans op een waardevolle prijs zoals een gastronomisch arrangement aan zee. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Het programma van het toeristisch seizoen voor de Wase hoofdstad geeft bijzonder verscheiden mogelijkheden. We hebben ze eens op punt gezet.

Vorig reden ruim 500 mensen mee met de chartertrein naar Blankenberge.SINT-NIKLAAS. Honderden inwoners van Sint-Niklaas sporen op zondag 2 augustus naar Blankenberge voor de Sint-Niklase dag in de...

De Sint-Niklazenaren stappen uit in BlankenbergeSINT-NIKLAAS: Ondanks de buien kon de sfeer niet stuk afgelopen zondag op de 20ste Sint-Niklase Dag in Blankenberge. Naar jaarlijkse gewoonte zakte...