Vanuit het Waasland naar de Gentse Feesten

Image
Deze pendeltram brengt bezoekers van de Gentse Feesten van en naar Flanders Expo.
REGIO. De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Ook heel wat Waaslanders trekken jaarlijks naar 10-daagse festijn in het Genste stadscentrum. Net als vorig jaar zorgt vervoersmaatschappij De Lijn voor een goede verbinding tussen het centrum en de rand van Gent. Zelfs vanuit het Waasland zijn de feesten per bus bereikbaar. Er zijn drie grote verbetering in het feestvervoer doorgevoerd: de vertrekplaats van de feestbussen is verplaatst naar Gent Zuid, de frequentie van tramlijn 1 is opgevoerd en het basisaanbod op het vaste bus- en tramnet is hoger.

 

De Lijn heeft dit jaar haar aanbod van bus en tram verhoogd. Maar liefst 418 chauffeurs, 18 feestbussen en 176 voertuigen ontsluiten de (rand)stad.

 

Vanop 'de Zuid' in Gent voeren feestbussen reizigers naar Waarschoot-Eeklo, Evergem-Assenede, Mariakerke-Zomergem, Oostakker-Zelzate, Laarne-Wetteren, Zwijnaarde-Zevergem, De Pinte-Nazareth, Sint-Martens-Latem-Deinze, Melle-Oosterzele, Merelbeke-Gavere en Drongen-Nevele. In het Waasland bedienen de feestbussen Lochristi-Beervelde. De bussen vertrekken om 0u30, 2u15 en 4 uur. Om de bediening van de P+R Oostakker te verzekeren heeft Feestbus 5 nog extra vertrektijden: om 1.25 en 3.10 uur.


Op de Feestbussen worden geen biljetten verkocht. Reizigers moeten hun tickets dus op voorhand kopen in de Lijnwinkel, verkoopautomaat, voorverkooppunt of via sms-ticketing.

 

De pendeltram rijdt van Flanders Expo via het Sint-Pietersstation naar de Korenmarkt en dit de klok rond. Tussen 14 en 5.29 uur om de 5 minuten en tussen 5.30 en 13.59 uur om de 10 minuten. (mb)

 

Lees ook:

REGIO. Dat De Lijn een bijzonder goede hulp kan zijn voor de feestmobiliteit werd in Gent bewezen waar tijdens de voorbije Gentse Feesten een stijging van 14% in vergelijking met vorig jaar werd...