Geen vuurwerk in Melsele

MELSELE. De gemeente weigert een vergunning te leveren voor een opslagplaats voor vuurwerk in de Brielstraat te Melsele. Bedoeling was om er maximum 50 kg pyrotechnisch materiaal voor spektakelvuurwerk maar na protest van de buren gaat dat niet door.

Bij het openbaar onderzoek werden 24 bezwaarschriften ingediend door buurtbewoners die voor de veiligheid vreesden. Met de ramp in het Nederlandse Enschede in het achterhoofd vonden ze een opslagplaats voor vuurwerk in een woonbuurt niet kunnen. Het Beverse schepencollege is de buurt daarin gevolgd en formuleert een negatief advies aan de Bestendige Deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen. Volgens het schepencollege hoort de opslag van vuurwerk niet thuis is een dichtbevolkt woongebied. Bovendien zou het perceel naast de opslagplaats binnenkort verkaveld worden waardoor de bouwdichtheid nog zal vergroten. Ook het bouwconcept van de bunker stemt niet overeen stemt met de bepalingen zoals voorgeschreven door het Vlarem. Andere reden om de vergunning te weigeren is de moeilijke controleerbaarheid van de aan- en afvoer en de opslag van het vuurwerk. De buurt hoeft na deze weigering geen 'Belgische Enschede' te vrezen. (mb)

 

 

Lees ook:

MELSELE. In de Brielstraat wilde iemand, die dsaar zelf niet woonde, een kleine opslagplaats bouwen om er spektakelvuurwerk op te slaan. Geen immens hoeveelheden maar maximum 50 kg pyrotechnisch...