Wase kandidates Miss Belgian Beauty stellen hun peter voor

Image
De kandidates uit Oost-Vlaanderen
SINT-NIKLAAS. Elf jaar geleden kregen de 20 finalistes Miss Belgian Beauty voor het eerst als opdracht om een 'Bekende Belg' te zoeken. Dit met als doel om zich als peter of meter of zijn of haar finaliste te ontfermen gedurende de campagne richting finale in oktober. Dit leverde de voorbije edities tal van bekenden op. Ook op dinsdag 1 juli zat de feestzaal van Serwir in Sint-Niklaas weer vol bekenden uit de mediawereld. Onze streek is dit jaar gul vertegenwoordigd met 3 kandidates. Voor heel Oost-Vlaanderen zijn er 4 meisjes vertegenwoordigd.

De spanning was werkelijk voelbaar in de gangen van Serwir. Na de vele berichten over het privéleven van Ignace Crombé, waren vele genodigden benieuwd of zijn nieuwe liefde Patrcia er ging bijzijn.

Eerder die dag verscheen in de media het bericht dat huidige Miss Belgian Beauty Nele Somers niet welkom was op de voorstelling. Ook zij kan zich niet helemaal meer vinden met de persoon Ignace Crombé, dus dat gaf eveneens al spanning. Nele Somers verbaasde vriend en vijand en daagde uiteindelijk toch op. Dit tot grote ontevredenheid van Ignace Crombé, die haar meteen een opmerking gaf. Nele liet het aan zich voorbij gaan en wandelde gewoon binnen. Later op de middag kwam ook Myriam Crombé en dochter Stefanie binnengewandeld en hadden de fotografen nog meer voer.

 

Ook onze Wase kandidates stonden erbij en keken ernaar. We hadden een korte babbel met elk van hen en hun peter.

 

Image
Kimberley De Plucker uit Moerbeke
Kimberley De Plucker uit Moerbeke is met haar 18 jaar de jongste finaliste. Zij haalde vorige week haar rijbewijs en slaagde in haar examens voor het laatste jaar Wetenschappen-Wiskunde. Kimberley verkoos Nico Mattan. Als ex-renner was hij al enkele keren peter van kandidates de afgelopen jaren. Nico wil zich inzetten voor Kimberley en haar meenemen naar wielerwedstrijden waar hij nog als genodigde komt opdagen.

 

Image
Kelly De Wachter uit Beveren
Kelly De Wachter uit Beveren vormt een duo met Melvin Klooster. Hij is bekend bij de jongsten als de donkerhuidige presentator bij Ketnet. Kelly zit in het 2de jaar Bachelor Marketing en haar donkere ogen verraden dat zij veel in haar mars heeft. Kelly zal zich vooral tijdens de Beverse Feesten laten zien aan het publiek. Eind augustus lopen we immers al flink tegen de finale, dus op dat moment kan ze zeker alle stemmen via sms gebruiken. Haar peter is alvast een sympathieke kerel, die de harten van de smsende jongeren sneller doet slaan. Hopelijk geeft het Kelly een duwtje in de rug.

 

Image
Alis Minea uit Sint-Niklaas
Alis Minea uit Sint-Niklaas heeft Dimitri Vantomme als peter. Hij is bekend als presentator bij Going Out op Jim. Een programma waarin feestende jongeren van hun meest degoutante kant worden getoond: in dronken toestand. Alis heeft al wat last van Tanya Dexters-allures. Midden in het interview vlug even een babbel doen met de mama die toevallig passeert. 'Mag jij dat wel eten? Is niet goed voor je lijn hoor!' Hilariteit alom tussen haar en de gniffelende Dimitri. De moeder, kort gerokt en eveneens vlot van tong door vaak met de klanten in haar café om te gaan, een populaire zaak op de Oude Baan richting De Ster.

Net toen ons geduld opgeraakte en we ons boeltje wilden pakken voor een volgend interview, was er toch enige aandacht voor onze reporters. Zo kwamen we te weten dat Alis Minea een diploma PR op zak heeft en momenteel meehelpt in het café van haar moeder. Het helpt alleszins in haar sociale vaardigheden, maar een beetje bescheidenheid zou haar zeker sieren.

 

Alle drie hebben ze nog een lange weg af te leggen. Of zoals Ignace Crombé het zou zeggen: "Tijdens de campagne evolueren mijn kandidates van meisje naar volwassen vrouw." We zijn benieuwd ! (tdw)

 

Lees ook:

REGIO. Afgelopen zaterdag was het de laatste spurt naar de finale van de Miss Belgium Beauty verkiezing. Naar jaarlijkse gewoonte worden de 12 beste finalistes weerhouden. In de loop van de dag...

Kimberley De Plucker is 1 van de 20 finalistes voor Miss Belgian Beauty 2009 BEVEREN. De supporters van KSK Beveren keken zondagmiddag met iets meer plezier dan anders naar de aftrap van de...