Andere dienstverlening in ziekenhuis Temse

SINT-NIKLAAS/ TEMSE. In het ziekenhuis van Temse of de Campus Temse, komt er vanaf 1 juli een verhuis van de interne pathologie naar campus Sint-Niklaas. Toch blijft Temse tot 2013 als acute campus bestaan. Het dagziekenhuis, de polikliniek, de dienst geriatrie en de dienst heelkunde blijven er tot dan.

 

 

Vanaf 1 juli 2008 zullen er in campus Temse geen hospitalisaties meer gebeuren voor de disciplines cardiologie en neurologie. De betrokken artsen; dr. Didrik Koentges, dr. Bernard Faveere en dr. Gino De la Meilleure blijven consultaties verrichten in Temse, maar zullen vanaf 1 juli hospitaliseren in campus Sint-Niklaas.

 

Dr. Raoul Frederiks (gastro-enterologie) en dr. Wim Vanroelen (pneumologie) blijven tot het voorjaar 2009 verder hospitaliseren in campus Temse. In het eerste kwartaal van 2009 zullen ook de patiënten voor deze disciplines in Sint-Niklaas worden gehospitaliseerd.

 

Spoedopname Temse is gesloten tijdens weekend en nacht Vanaf 1 juli 2008 is de dienst spoedgevallen - eerste opvang van campus Temse enkel open op weekdagen van 8 tot 20u. ’s Nachts, tijdens het weekend of op feestdagen kan men terecht op de spoedgevallendienst te Sint-Niklaas.

 

Voor een dringende opname in het ziekenhuis kan vanaf heden enkel een beroep gedaan worden op de 100-dienst. Volgens algemeen geldende afspraken wordt de patiënt steeds overgebracht naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde spoedgevallendienst. Afhankelijk van de woonplaats in Temse of Kruibeke wordt men overgebracht naar de dienst spoedgevallen van Bornem, Antwerpen of Sint- Niklaas.

Wenst de patiënt echter zeker behandeld te worden door zijn vertrouwde geneesheerspecialist van campus Temse, dan kan hij vragen om overgebracht te worden naar de spoedgevallendienst van AZ Nikolaas – campus Sint-Niklaas, waar de betrokken arts opgeroepen kan worden. De huisarts kan in dit geval een voorschrift en een verwijsbrief op naam van de gewenste arts meegeven met de patiënt.

 

Patiënten met een gastro-enterologische - of longaandoening die na een eerste evaluatie door de spoedarts en contact met de betreffende geneesheerspecialist van Temse gehospitaliseerd dienen te worden en wensen om in Temse opgenomen te worden, kunnen overgebracht worden naar deze campus. Dit bijkomend transport valt niet ten laste van de patiënt.

 

Wat de consultaties betreft, daar wijzigt niets. Alle artsen blijven raadpleging houden en ambulante onderzoeken uitvoeren. Ook voor de dienst medische beeldvorming (klassieke radiologie en CTscan) wijzigt niets. (Rolf Duchamps)